2010.01.03. 14:07 – Dankó Gábor

A Dillinger Escape Plan búcsúzik Mona Lisától (a hét dala)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Szűk három hónap múlva, március 23-án jelenik meg a Dillinger Escape Plan új lemeze, amit már nem a Relapse gondoz (elégedetlenek voltak a zajos zenék kiadójával), hanem a zenekar saját cége, a Party Smasher Inc., illetve a francia, eddig leginkább blackmetal-körökben ismert Season Of Mist. Az album címe Option Paralysis lesz, az előzetes hírek pedig arról szóltak, hogy egy teljesen új világ nyilik meg vele a Dillinger Escape Plan számára. Ehhez képest az első kiszivárgott dal teljesen átlagos DEP-szerzemény.

Ez nem azt jelenti, hogy a Farewell Mona Lisa rossz szám lenne, de semmi meglepőt nem mutanak benne a New Jersey-i zenészek. A szokásos szerteszét tördelt matekos, hardcore-os csépeléssel kezdődik a dal (az új dobos remekül teljesít), majd szépen átmegy egy jóval lassabb témába, amire rájön a dallamos, még mindig kissé Nine Inch Nails-es, gyorsan megjegyezhető énektéma. Ezt a megoldást már az utóbbi két DEP-lemezen sokszor hallottuk, úgyhogy feltételezhetően a többi dalra gondolt Ben Weinman gitáros, mikor a rendhagyóságról beszélt. Legkésőbb tavasszal meglátjuk.


metál hardcore a hét dala dillinger escape plan



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása