2010.02.07. 17:22 – -dj-

Majdnem Sear Bliss: I Divine - a hét dala

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Talán akkora hírverés nem volt körülötte, ami a Sear Bliss underground mivoltának köszönhetően nem is csoda, de 2009-ben a zenekar tagsága távozott Nagy András (ének, basszusgitár, zenekarfőnök) vezetése alól. A helyzet bizonyára ennél komplikáltabb, és a fogalmazás sem feltétlenül helyes, de a lényeg, hogy a zenészek alapítottak egy új zenekart I Divine néven, Tóth Balázs, Tesstimony-énekes beszállásával. Már új dalok is hallhatók tőlük, ezek közül a Sculptures to Vanish a hét dala nálunk.

A zenészek nem hazudtolták meg magukat, az I Divine is a black metal egyik elfajzott változatát adja, ami talán kevésbé zord, és kevésbé sötét, mint a kemény vonalas black. A középtempós dal alig-alig gyorsul fel, a vendéghangszereket pedig a vadabb black rajongók láncfűrésszel vágnák szét. Itt is szól harsona, ami számomra még mindig nem tud olyan drámai lenni, hogy elfogadjam egy hasonló stílusú zenekarban. A dal a maga műfajában teljesen működőképes, több helyen emlékeztet a Satyricon korai korszakára.

Hogy mit kezd majd a társaság, az nagy kérdés, annyi biztos, hogy ezzel a cuccal tudtak bizonyítani. Láthatóan nem kell underground "nagykiadó" (a kvázi egyszemélyes Sear Bliss továbbra is a Candlelight szárnyai alatt dolgozik) a minőségi zenéhez.


metál black sear bliss a hét dala i divine



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása