2010.02.10. 13:33 – KirschAndrás

A szegecselt pöcsvédő legendája - daliás idők

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Stress: Rockváros (1988) VS Tűzvezér (2005)

Aki mindeddig úgy tekintett a Pokolgépre, mint a panelházi culágerokkultizmus első hazai terjesztőjére, a következőkben óhatatlanul csalódni fog. Borítékolható ugyanis, hogy a Stress volt az első hazai formáció, melynek hatására a csepeli munkásgyermekek zsírkrétával firkáltak pentagrammot a nagymuter ételhordójára. Feltéve persze, ha a zenekar híre eljutott hozzájuk, a korabeli ízlésrendőrség ugyanis mindent megtett annak érdekében, hogy ellehetetlenítse Lőrincz Tibiék működését. Ennek köszönhetően Kísértetkastély c. lemezük csak a 90-es évek elején debütálhatott, ekkorra azonban már széles körben elterjedt a tévhit, miszerint a polivinil-klorid nem csupán padlóburkoló anyagként, de adott esetben felsőruházati termékként is ízléses lehet.

Persze ez a tétel - mint azt a Tűzvezér klipje is demonstrálja – mind a mai napig a zenekar ars poeticájának részét képezi. Egyébiránt Tibire sem tekinthetünk másként, mint a magyar heavy metal Füles Mackójára: kétségtelenül rokonszenves és szerethető figura, ugyanakkor látványa képes felidézni bennünk a bocskorszíj és az Útitárs májkrém fanyar mellékízét. Bár joggal gondolhatnánk, hogy idegenkedik mindentől, melynek keletkezése 1987 utánra datálható, nem elképzelhetetlen, hogy legendás szegecselt pöcsvédője az évek során mobiltelefon-tároló zsebbel is bővült. No, de feneketlen időcsapda ide vagy oda, kívánunk hősünknek további ötven (plusz egy) évet, hogy a kibernetikus szerelődroidok korában is hirdethesse a „ki motorral, ki gyalog” sor örökkévalóságát.


rock metál stress daliás idők



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása