2010.03.21. 13:58 – lánggitár

Partizenébe oltott jazz – Sex Mob a Gödörben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A tavalyi évben útjára indított New York Jazzgödör sorozat idei első koncertjét 2010. március 22-én rendezi meg a Gödör. A Steven Bernstein nevével fémjelzett New York-i Sex Mob mutatja be Sexotica című műsorát, hazai vendégként pedig fellép a kelet-európai klezmert játszó Nigun.

Saját szerzeményei mellett a Sex Mob ugyanúgy szívesen dolgoz fel Rolling Stones- vagy Nirvana-számot, mint egy francia sanzont. A posztmodern keringő, a dub, a free jazz náluk egy stílussá olvad össze. A Sex Mob a kortárs modern jazz és New York „downtown” jazzéletének egyik legsikeresebb és legvidámabb zenekara: energikus tánczene, free jazz, vagy eredeti New Orleans-i hangulat, mely olykor könnyedén vad partizenébe csap át.

Az ötszörös Emmy díjas Steven Bernstein jelenléte mellett olyan további elismert és híres jazz-zenészek lépnek színpadra, mint a szaxofonos Briggan Krauss, vagy a Norah Jonesnál is nagybőgőző Tony Scherr, valamint a dobok mögött a Tom Waits zenekarát is megjárt Kenny Wollesen. Ezen a turnén DJ Olive brooklyni lemezlovas teszi a klasszikus hangszerekkel játszó zenekart még izgalmasabbá a tervek szerint.

Mint azt már korábban megszokhattuk, a New York-i fellépők mellett mindig színpadra lép egy-egy hazai csapat is, ezúttal a Párniczky András gitárművész által 2001-ben alapított Nigunt láthatjuk. Európában az egyetlen olyan jazz-zenekar, amelyik a kelet-európai klezmer hagyomány alapjain határozza meg stílusát. Gyakran és szívesen dolgoznak vendégművészekkel, ennek eredményeként készült el legutóbb kiadott, harmadik lemezük is. A Nigunnak 2007 óta rendszeres, visszatérő vendégművésze Matt Darriau (Klezmatics, Paradox Trio), állandó vendég Lukács Miklós, de felléptek már Dresch Mihály és Szabó Dániel közreműködésével is.


jazz program gödör sex mob



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása