2010.04.15. 08:45 – lánggitár

Elhunyt Peter Steele, a Type O Negative énekese

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Szerda éjfél körül, valószínűleg szívelégtelenségben, meghalt Peter Steele, a Type O Negative énekes-basszusgitárosa. Először egy pletyka indult el Mistress Juliya Twitter-oldaláról, akivel állítólag Kenny Hickey, a zenekar gitárosa közölte a hírt, ezt Brandon Geist, a Revolver főszerkesztője is megerősítette, valamint Evan Seinfeld, a Biohazard basszusgitáros-énekese is kitette a Facebook-oldalára. A már nem pletykaszintű bejelentés Josh Silvertől, a zenekar billentyűsétől érkezett április 15-én: Peter Steele 48 éves korában elhunyt. A nap folyamán még egy nyilatkozat várható. A hivatalos megerősítésig mindenki fenntartásokkal kezelte a hírt, mert Steele szinte pontosan öt évvel ezelőtt, saját maga indított el egy haláláról szóló pletykát azzal, hogy kirakott a Type O Negative weboldalára egy sírkövet, rajta a nevével.

Peter Steele 1962 január 4-én született a New York-i Brooklynban Petrus T. Ratajczyk néven. Zenei pályafutása a heavy metalt játszó Fallout megalapításával kezdődött 1979-ben, amit aztán a thrash-es, punkos Carnivore követett. Utóbbi feloszlása után (a Fallout romjain) született a Type O Negative, amivel Steele a legnagyobb sikereit érte el. Kezdetben hardcore-ral kevert sötét doomot játszottak, majd az egész letisztult az utóbbira, némi romantikus felhangot keverve belé. Az együttes zenéjének Steele mély hangja adta a sava-borsát, amihez jött még az énekes vámpírszerű, hófehér megjelenése, valamint több mint kétméteres magassága. 1995-ben meztelen képeivel szerepelt a Playgirl magazinban, amit Kenny Hickey gitáros csak úgy kommentált, hogy megjegyezte: "az újságot vásárlók csupán 25%-a nő."

2007 óta római katolikus vallásúnak mondta magát. Ateizmusában az ingatta meg, hogy rájött halandóságára, és elkezdett gondolkozni mi lehet az élet után. "Megrémít a gondolat, hogy a halál után a semmibe vezet az út." - nyilatkozta.


rock metál hír gyász type o negative



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása