2010.04.19. 15:44 – lánggitár

Lezajlott az Artisjus Díjátadó Gála

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Április 16-án került megrendezésre a magyar zenei és szépirodalmi művészeket jutalmazó Artisjus Díjátadó Gála. Dr. Szinger András az Artisjus Egyesület főigazgatója az alábbi művészeknek öt kategóriákban osztott ki díjakat:

Könnyűzenei díj: Palya Bea – az „EgyszálÉnek” című lemezért
Komolyzenei díj: Pertis Jenő – az „Ember voltam” című kórusművéért
Könnyűzeneszerző: Erdélyi András (Back II Black együttes gitárosa) a „Funkybiotikum” című lemez dalaiért,
Könnyűzenei szövegírója: Hobo-t a „Circus Hungaricus” című album dalszövegeiért
Magyar nóta szerzője: Bognár Gyula (Siófok)
Életműdíj: Balázs Fecó a 2009-es „Best of…” kiadványért.
Irodalmi díj: Balla Zsófia „A nyár barlangja” című kötetéért

A műsort többek között Rátóti Zoltán színművész (Balla Zsófia A nyár barlangja című díjazott verskötetéből adott elő négy verset) és a Fool Moon énekkar előadása színesítette. A díjkiosztót Süveges Gergő (Magyar Televízió) vezette.

Az előadásokon, beszédekben többször is elhangzott: a magyar média eléggé egysíkú, rengeteg tehetség nem tudja hallatni a hangját. Az Artisjus díjkiosztó gála egyik legfontosabb célkitűzése, hogy felhívja erre a figyelmet és változtasson ezen az egysíkúságon és lehetőségeihez mérten támogassa a figyelemreméltó tehetségeket.


artisjus hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása