2010.04.27. 10:00 – lánggitár

Mikor a popkirályok punkok lesznek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Mi a közös Elvis Presleyben, Michael Jacksonban és Szlovéniában? Amúgy az égegyadta világon semmi, de van egy szlovén banda, akik összegyúrták fentebb említett ikonok nevét és Elvis Jackson néven zenekart alapítottak. 13 éves pályafutással a hátuk mögött legkisebb déli szomszédunk egyik elsőszámú zenekarává léptek elő, és bár a korai anyagaik még annyira a Ska/Punk vonalba tartoztak, hogy azzal vallatni lehetne, legutóbbi albumuk viszont az egyik legjobb próbálkozás, ami ezen stílusban Kelet-Európából érkezett.

Az Against The Gravity felvétele során nem más bábáskodott az Elvis Jackson felett, mint maga Billy Gould, a Faith No More bőgőse, akinek köszönhetően egyrészt úgy szól a lemez, hogy bárki elismerően bólogathat, másrészt született egy-két sláger, harmadrészt pedig tavaly két állomáson is a Faith No More előzenekaraként játszhattak, amit idén meg is ismételnek majd a jónevű szerb Exit fesztivál nagyszínpadán. Ráadásul csináltak egy klipet is a lemezhez, amit jól meg is mutatunk.

A hazájukban és az ex-jugoszláv államokban sztárnak számító zenekar Pesten már bemutatkozott pár éve, ahol rájöhettünk, hogy még viccesek is, hiszen szabadfordításban „Helló Bukarest, akarom mondani Budapest” felkiáltással léptek színpadra, tudván, hogy ez itt amúgy kiveri a biztosítékot.

Az Elvis Jackson ráadásul kétszer is látható lesz itthon, április 30-án a Pennywise társaságában, augusztusban pedig az Azfeszten lehet majd elcsípni őket. Ska, punk és nem az előző két kategóriába tartozó, de mindenre nyitott zenerajongók meg mehetnek ropni meg mosolyogni, mert egy biztos: az Elvis Jackson elsőosztályú szórakoztató egység!


punk rock hír elvis jackson



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása