2010.06.07. 08:00 – lánggitár

Zene és nem zene a Hegyalján

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A tokaji Paulay Ede Színház már tavaly is a Hegyalja Fesztivál egyik helyszíne volt. Akkor Lajkó Félix koncertezett a fesztivál területétől negyedóra gyaloglásra eső kőszínházban. Idén nem csak este lesz ott program, hiszen itt állítják ki azokat a két méter magas gitárokat, amiket korábban Miskolcon is bemutattak. A tizenegy darab festett gitárszobrot – többek között – Kőhalmi Zoltán, Geszti Péter és a szentendrei Ef Zámbó színesítette meg. Egyébként idén Szalóki Ági választotta júliusi fellépése helyszínének a színházat, annak bensőséges hangulata miatt.

A zene mellett a Hegyalján, a Zöld Sátorban többek között beszélgetések várják a fesztiválozókat. A szervezők ajánlják Szabó Gergelyt (akit az internetről sokan Hírbehozóként ismernek), a Webisztán blog szerkesztőjét: vele a web 2.0-ról, közösségi szájtokról, közös alkotásról lehet majd beszélni. Ha már blog, akkor érdemes még megemlíteni Török Gábort, aki a Hegyalján is elemezni fog, de természetesen a fő hangsúly majd a nézőközönségből érkező kérdéseken lesz.

A tíz évvel ezelőtti tiszai ciánszennyeződésről szól majd az idei installáció is a Zöld Sátorban, és ez beszélgetés téma is lesz, aminek kapcsán az Országgyűlés Fenntarthatósági Bizottságának tagjai is igyekeznek válaszolni a környezetvédő fesztiválozók kérdéseire.

Lesz még szó a zöld sátorban a génmanipulációról, a biomassza-dilemmáról, képregény-kultúráról és a Nemzeti Kulturális Alapról és PANKKK programról is, valamint itt lehet majd találkozni olyan zenészekkel, újságírókkal, mint Bakáts Tibor, Árokszállási Roland, Péterfy Bori, Lovasi András, vagy Kiss Tibor.

Az még egyelőre meglepetés, hogy idén melyik hazai nemzeti park mutatkozik be; az viszont már nem titok, hogy a Siló-Fesztivál Színház is a Hegyalján debütál nyáron. A Zöld Sátorban estétől pedig világzene szól majd, közben pedig szakavatott borász segítségével lehet majd kóstolni.


fesztivál hír tokaj hegyalja



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása