2010.07.16. 13:26 – sixx

Dave Gilmour visszaadja a kölcsönt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Korábban megírtuk, hogy a Pink Floyd két legendás tagja, Dave Gilmour és Roger Waters a 2005-ös Live8 koncert után ismét egy színpadon lépett fel, egy 200 fős, zártkörű jótékonysági bulin. A két zenész a nyolcvanas évek eleje óta legendásan rühelli egymást (legalábbis erről szólt a fáma), így minden ilyen fellépés kuriózumnak számít. Waters a Facebookon tett közzé az Oxfordshire-ben rendezett koncertről némi információt, megfejelve azzal a hírrel, hogy Gilmour a hamarosan kezdődő Fal-turné egy állomásán is színpadra lép majd, akár az is előfordulhat, hogy pont az április, budapesti koncerten.

Ami a palesztin gyermekszervezet javára szervezett jótékonysági bulit illeti, először csak két nótáról, a Wish You Were Here-ről és a Comfortably Numb-ról volt szó, mert Waters saját bevallása szerint nem merte bevállalni a To Know Him Is To Love Him című Phil Spector-feldolgozást, ami mellesleg Gilmour egyik kedvenc nótája.

El kellett telnie pár hétnek, mire beadtam a derekamat. Dave folyamatosan győzködött, hogy nem olyan nehéz nóta, jó lesz, meg minden, de, én elég bizonytalan voltam. Aztán vett egy nagy levegőt, és felajánlotta, hogy ha bevállalom a nótát, akkor a Fal-turnén fellép egy állomáson, és eljátsszuk a Comfortably Numb-ot közösen. Köpni-nyelni nem tudtam. Mennyire kibaszott laza már! Erre nem tudtam nemet mondani, és a buli is jól sült el.

Az Oxfordshire-i koncertnek volt még egy érdekessége: a közönség soraiban helyet foglaló francia bankár, Arpad Busson ott a helyszínen ajánlott fel 50 000 dollárt, ha a zenészek eljátsszák kedvenc Pink Floyd-számát, az Another Brick in the Wall (Part2)-t, amire Gilmour és Waters is rábólintott. Félreértés ne essék, a pénzt nem ők, hanem az alapítvány kapta (összesen 350 000 font gyűlt össze), és még kaphatott volna legalább 200.000 fontot, ha még egy számot bevállalnak a zenészek, de erre már nem került sor.

Ha valaki talált videót a fellépésről, ne tartsa magában!)


pink floyd waters gilmour



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása