2010.07.25. 12:00 – -dj-

Hammond-őrület a Spiritual Beggars új dalában (A hét dala)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Furcsa fejezete volt a death metal történetnek, amikor a Carcass zenei ellentétekre fogott feloszlása után a zenekar mindkét gitárosa a Black Sabbath-ihlette doom/stoner stílus felé fordult. Zenei ellentétről tehát szó sem volt, viszont a füvesmetál színtér gazdagodott két nagyszerű együttessel is. A Michael Amott vezette Spiritual Beggars a zenész death metálos ügyei (Carcass-koncertek, és Arch Enemy-lemez) egy ideje már jegelve állt, most viszont összeraktak egy új lemezt.

A zenekarból időközben "JB", az énekes kiszállt, helyére pedig a görög Apollo Papathanasio érkezett, akit leginkább a Firewindből lehet ismerni. A Spiritual Beggars így akaratlanul is Dio emléke előtt tiszteleg, ugyanis Papathanasio orgánuma szinte megtévesztésig a metálistenére hasonlít, ráadásul az eddig közétett részletek alapján el is rejtették a vaskos hammond-szőnyeg alá a hangját. Egyébként a billentyűs hangszer uralja a zenét, végig ott morog-berreg a dalban.

A szám nem rossz, de nem is a Spiritual Beggars legnagyobb alkotása. Zakatolós, a késői Black Sabbath-ra emlékeztető főriffje van, meg hippis, lebegtetett refrénje. Ez alapján bármi lehet ebből az albumból.




Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása