2010.08.01. 12:00 – -dj-

Underground divat a Kvelertak (A hét dala)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A norvég Kvelertak a semmiből bukkant fel, és hirtelenjében sokan kezdték el dicsérni őket, sőt az egyik kult ikon, a Converge elé is bevarázsolták magukat. A helyzet valamennyire emlékeztet a Mastodon körüli felhajtásra. A kritikusok odavannak, a true arcok hőzöngenek. Minden adott egy emlékezetes underground sikerhez. Ja, és persze vannak fasza dalok is, kár hogy a legtöbb fanyalgó nem áll meg itt.

A Kvelertak rocknrollt játszik, némi black metal felhanggal. Vegyük az új albumról az Ulvetid című dalt. D-beat ütem után érkezik egy Satyricon riff (ez más számokban is adott), majd ezzel váltogatva őrjöng egyet a zenekar kb. három percben. Norvégul énekelnek, amiből vajmi kevés érzékelhető, mert csak üvöltés-rikácsolás a vokál. A témák működnek, feszes az egész, jól van összerakva.

Végsősoron ennyi lenne a lényeg. Szórakoztató zene a Kvelertak, ami koncerten még inkább üthet. Szóval le kéne szarni, hogy valaki sok pénzt ad nekik a klipre, vagy befizetik magukat az amúgy hozzájuk jól passzoló Converge elé, és elmenni megnézni őket augusztus 9-én a Dürer Kertbe, és kideríteni, hogy mennyire blöff ez a cucc. Ha pedig azután is lehet fanyalogni, akkor ez egy szar zenekar. A dalaik alapján ez nem igaz.


metál hét dala kvelertak



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása