2010.08.04. 08:51 – frostdemon

Pogózni a helyért

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Cocorosie @ Gödör 2010.07.26.

A Cocorosie-t meglepően sokan ismerik és kedvelik külföldön. Ez abból lehetett leszűrni, hogy a Gödör előtt tolongó nézők jelentős hányada más országból érkezett. Nyilván ez köszönhető a Rainbowarrior MTV-s sikerének is, mégis bizarr volt a szórakozóhelyen úgy mozogni, mintha nem is otthon lennék. Persze ez nem vett el semmit az est élvezeti értékéből, sőt! Nem volt dumálás és röhögcsélés a csendes részeknél és viszonylag kevés volt a traktorossapka is, ami azt is jelentette számomra, hogy puszta menőségből nem jött le senki bandázni.

Mielőtt azonban ezt a bizonyos élvezetet kiveséznénk meg kell jegyezni, hogy a szervezők eléggé elbaltázták a helyszínt. Nem tudom, hogy kinek az ötlete volt az ülős megoldás, de amikor ekkora tömeg jön egy bulira, akkor elég komoly kibaszás mindenkivel, aki nem tud a tákolt emelvényre felülni, mert oldalról biztosan nem lát semmit. Nevetséges volt, hogy akik helyet tudtak foglalni, azok nyilvánvalóan kiválóan szórakoztak és minden percét élvezték az amúgy remek előadásnak, az oszlopok mellett álldogálók meg jól beszopták. Ők vagy végigidegeskedték a bulit, vagy beletörődtek (ismerünk ilyet?) és megpróbáltak csak a zenére koncentrálni, azt kiélvezni. Természetesen ez így kicsit sántított, mert a műsor szerves része a látvány. Egy Cocorosie-koncert nem pusztán egy zenei attrakció, hanem színház is. Kosztümök, vetítés és ezek összessége okoz örömöt.

Ami a koncertet illeti, nem mondhatok semmi rosszat. Kiváló, jól felépített buli volt, amely a csapat minden erényét csillogtatni igyekezett. Mondanom sem kell, hogy meglehetős sikerrel. A közönség nagyon vette a lapot. Hálásan és lelkesen tapsoltak minden szám végén. Jó volt hallani, hogy a Casady tesók nem ragaszkodnak mereven a lemezen hallható verziókhoz, ami leginkább a megasláger Rainbowarrior alatt volt szembetűnő. Volt itt minden, mint a búcsúban, még beatbox "szóló" is, ami nyilván nagyon vicces volt, de a kolléga remekül oldotta meg a feladatot.

A végére kicsit elfáradtunk, a közel másfél óra sok ebből a zenéből. Talán az egy óra pont elég lett volna, hangyányit ellaposodott a vége, de ez nem is csoda egy olyan zenénél, ami igénybe veszi az embert, hiszen minden érzékével oda kell figyelni. Ráadásul a Cocorosie nagyon hasonlít elképzelésében, zenéjében Björkre és talán még abból is elég egy óra. Egyébként meg inkább legyen hosszú, mint túl rövid.

Ha a fent említett balfaszkodás nem zavar bele a képbe, tökéletes koncert lett volna, de erről a zenekar nem tehet. Ami őket illeti, már holnap újranézném a koncertet, és remélem ők is érezték, hogy ide érdemes gyakrabban ellátogatni, mert itt, akinek nem jut ülőhely, az végigpogózza a bulit. Mondjuk az más kérdés, hogy azt azért teszi, hogy lásson is valamit a pénzéért.


pop cocorosie koncertbeszámoló



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása