2010.08.22. 14:25 – -dj-

A Dimmu Borgir Roxfortba megy (A hét dala)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Dimmu Borgir jelenleg három tagú metálzenekar. Nem black metal ugye, mert azt mindenki tudja, hogy az igaz fekete fém nem ilyen. A Dimmu Borgir károgó vokálra, sok-sok billentyűfutamra, és thrash vagy klasszikus heavy metal elemekre épül, és persze az igazsághoz tartozik, hogy a gitárok játszanak black metal riffeket is. A bevált formulán most sem változtattak, csak adtak egy vicces címet (Abrahadabra) az új lemezüknek, amiről szerte a neten elterjedt az első maxi.

A sokak által kirakat black metálzenekarnak (vagy egy jól menő üzleti vállalkozásnak) tartott zenekar a Getaways esetén sem szakít a hagyományokkal. Szintetizátor által életre keltett szimfonikus dallamok adják az alapot, meg egy katonás gitárriff. Mivel ICS Vortex már nem énekel náluk, még a koncertfelállásban sem, így az ő hangját női vokállal pótolták. A Dimmu Borgir zenéjét mindig is a dallamos ének emelte magasabb szintre, ott tobzódtak a dalszerzők, és most sincs ez másképp. A Gateways szinte egyedüli erénye ez a pár részlet, amúgy egy kisujjból kirázott gyakorlat, nem sok kihívás lehetett benne.

A zenekarnak még mindig fontos a design, így idetesszük a végére a legújabb promóképet, hátha másnak is fontos:




Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása