2010.08.27. 19:54 – lánggitár

Majdnem Híres-játék - SZIN-napló (első rész)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Lángoló Gitárok, és a Jägermeister közös játéka keretei között három fesztiválon tapasztalhatják meg a szerencsések, hogy mit is csinálnak a sajtósok azokban az órákban, mikor nem nagyképűen bambulnak a VIP-ban. A játék zárásaként Farkas Péter kóstolt bele a SZINen, milyen is az ingyenélés. Íme élményösszegzésének első része!

0. nap

Odafelé a buszon nem nagyon volt partihangulat, pedig fel voltam rá készülve, hogy sátrak és egyéb fesztiválkellékek (pl. alkoholtartalmú italok) között állva fogom megtenni az utat Szegedig. A Tisza-parton azonban a borús idő ellenére is sokan, jó hangulatban várták az esti koncerteket. Presser Gábor vendégszereplése a Tabula Rasa és a Csík zenekar esetében sem okozott nagyobb meglepetést. Jellegzetes hangja viszont emlékezetesebbé tette fellépéseiket. Amikor épp nem kapott szerepet, zongorája mellett akkor is mosolyogva ült a földön. Látszott rajta, hogy hosszú évek után is örömmel zenél. Csík János sok Quimby és Kispál számot konferált fel, a fesztiválokra összeállított tracklist mindenkinek tetszett. Olyan dalokat is hallhattunk tőlük, amiket korábban nem vagy csak nagyon ritkán, pl. a Fekete Lamour.
Később a Vad Fruttik hozta a kötelező színvonalat és dalokat, de egy-két számot a szeptemberben megjelenő új albumukról is.
A Parov Stellar a magyar fesztiválok állandó résztvevője, kis csúszással ugyan, de ők is nagyon jó bulit csináltak.
Végül egy fontos statisztikai adat: a látogatók 87,5%-a (8-ból 7 ember) szereti a vízilovakat.

1. nap


Rövid városnézés után (megnéztük a dómot) kezdtünk bele ebbe a napba, a Pál Utcai Fiúk koncertjével. Az Animal Cannibalses srácok lököttek voltak, mint mindig: a szülinaposokat (pont egy fiú és egy lány volt) csókra bíztatták. Az is kiderült, hogy nem csak Budapest, de Szeged is  sokkal szabadabb nyáron.
Aztán felvettük Bíborka kalapját és elutaztunk a Magashegyivel Angliába. Amikor visszatértünk, azt vettük észre, hogy Barabás Lőrinc zenekarához újból csatlakozott Sena, akivel egyedi hangzásvilágot és ami ennél sokkal fontosabb, hatalmas hangulatot teremtettek. Rövid pihenő, egy kis hangolás és egy repohár sör után jött a Zagar. Sokat elárul, hogy bulijuk végén a Wings of Love szövegét lényegesen jobban tudta, mint a Sugababes slágerdalaiét.
Hogy milyen pohár? A hazai fesztiválok közül a SZIN hangsúlyozza leginkább a környezettudatos szemlélet fontosságát, legyen szó akár a hulladékok újrahasznosításáról, akár a fák védelméről. A keményebb műanyagból készült, betétdíjas, egyszerűen visszaváltható pohár használatával sokkal kevesebb szemét terheli a környezetet. Az ökoSZINről a fesztivál weboldalán többet is megtudhattok.

Farkas Péter


játék élménybeszámoló



süti beállítások módosítása