2010.10.01. 10:55 – KirschAndrás

Egyslágeres bitangok – Kétéltűek, pacifisták és metál malacok

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

One hit wonder előadók terén továbbra is a bőség zavarával küzdünk, ezért ezúttal is próbáltunk kizárólag az MTV hőskorszakára fókuszálni.

All 4 One: I Swear

Szilárd meggyőződésem, hogy a barna ásóbéka és az R&B énekes között létezik kimutatható biológiai rokonság. A bőrlégzés lehet ugyanis az egyetlen magyarázat rá, hogy utóbbi faj példányai nem fulladnak meg egy-egy sorvégi striciária közepette. Márpedig nyolcadikos Akela-rajongóként az All 4 One tagjait nem átalltam volna dúsan bekenni egy tartály kukoricaolajjal. Persze mai fejjel ez a bronxi Nemecsek Ernő-imidzs sokkal inkább késztetne arra, hogy jóságos nagymamaként egy-egy szelet lúdlábat gyömöszöljek le a torkukon. Ha kell, tömőcső segítségével. Egyébiránt a négyes a mai napig aktív, ám vélhetőleg hasonló funkciót lát el, mint az integető macska a sarki kínaiban.

Green Jelly: Three Little Pigs

1993. – Globális számítógépes hálózatról kizárólag Power Kapitány vagy Bonnie hadovál a Knight Riderből, a kezdő okkultisták számára egyedül a Headbangers Ball nyújthat megnyugvást. (Az meg egy időben kezdődik a Jódlizástól dagad a bőrnadrág ismétlésével. Súlyos dilemma.) Nem csoda hát, hogy ez a klip egy fajta kutyamenhely szagú oázisként funkcionál az MTV napi felhozatalában. A korabeli rocksajtó mások kapcsán rendszeresen emleget málházós témákat, maharadzsás fikcsiket, ám a Green Jelly-ről mintha tudomást sem venne. (Biztosak vagyunk benne, hogy a népharag elől kizárólag Boz Cordolla személye menti meg őket.) Így tehát arról sem értesülünk, hogy a kismalacok vokáljait bizonyos Maynard James Keenan nevezetű kópé sikongatta fel.

The Connells: '74-'75

Nem tévedés, ez a formáció a nyolcvanas évek közepén indult, félig-meddig családi vállalkozásként. Hogy a Connell testvérek kitől származhatnak, arról csak találgathatunk. A szerzemény muzikális állaga alapján anyjuk egy medúza volt, apjuk pedig a hippi tanár a Beavis And Butthead-ből.  Pacifista manírok ide vagy oda, a klip nagyon is fenyegető tanulsággal bír: a hasonló szerzeményeken szocializálódott egyedek rohamléptekben válnak kalácsképű, kopaszodó negyvenessé. Tehát még mielőtt idejekorán a húszéves érettségi találkozónkon találnánk magunkat, ellenszerként azonnal kapjuk elő a Massacre-t az Exploitedtől!


klip egyslágeres bitangok



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása