2011.02.07. 13:53 – lánggitár

Júniusban végre DVD-n a Szóljon a rock!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Bármilyen furcsa is, de az AC/DC Let There Be Rock című koncertfilmjét még hivatalosan nem adták ki DVD-n, csak VHS-en lehetett kapni annak idején, azt is leginkább Nyugat-Európában. Idén januárra viszont már tervezték az újrakiadást, de elmaradt, lesz viszont helyette június, úgyhogy már csak szűk fél évet kell várniuk a rajongóknak Bon Scott 1979-ben, Párizsban rögzített búcsúfilmjére. Persze nem búcsúfilmnek készült, de az ausztrál zenekar legendás énekese már nem láthatta a végeredményt, a filmet hét hónappal a halála után mutatták be 1980 szeptemberében. Természetesen a képet és a hangot is feljavítják, már amennyire ezt az eredeti szalagok engedik. A film hanganyagát 1997-ben kiadták a Bonfire doboz részeként.

Magyarországon 1982-ben mutatták be a filmet a mozik Szóljon a rock! címmel. A korabeli Filmvilág magazinban ezt írta róla Lajta Gábor: "Vitathatatlan tárgyilagossággal (amennyire persze egy film egyáltalán tárgyilagos lehet) állítja elénk az AC/DC együttes 1979-es koncertjét. És ezzel az értékelés céltáblájává rögtön a zenekart teszi, ezt a zeneileg és szövegeit tekintve is cinikusan közömbös együttest, amely vadságában is a legszalonképesebb, s amelyet láthatólag nem érdekel más, mint az öntetszelgő színpadi hipnózis."


rock hír acdc



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása