2011.02.11. 11:41 – Hirdetés

Párizsi kitérővel Londonból a világ felé

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Mindig azt hallani, hogy nehéz a londoni klubkoncert-körforgásba bekerülni, és talán még nehezebb az onnan való kitörés egy-egy friss zenekar számára. Március 5-én este két olyan együttes látogat el a Trafóba, akik az elmúlt pár évben kinőtték ezt a telített színteret, és párizsi kiadókon keresztül próbálkoznak a nemzetközi áttöréssel.

Is Tropical

Az Is Tropical tavaly került a köztudatba Angliában. A fiatal londoni trió - a kritikusok szerint „egyszerre mocskos és szép” - zenéje melyet koncertjeiken teátrális komolysággal szólal meg: utcai banda módjára a színpadon arcukat maszkokkal takarják, és vetítéssel kísért, basszus és dob vezérelte táncolható elektrót játszanak. London Shoreditch negyedből kikerülve a Klaxonsszal turnéztak, debütáló albumuk pedig a neves francia Kitsuné kiadónál jelenik meg a 2011-es év első felében.

We Have Band

Az alapvetően háromtagú londoni zenekar ezúttal egy dobossal kiegészülve érkezik Budapestre. Első albumuk előtt 2009-ben megnyerték a Glastonbury Fesztivál „feltörekvő tehetség” versenyét, majd az év nagyrészét turnézással, valamint a stúdióban töltötték, ahol Gareth Jones producerrel (Grizzly Bear, Depeche Mode, Interpol, These New Puritans) dolgoztak együtt. A lavina effektus gyorsan beindult: rohamosan emelkedő látogatószám a myspace oldalukon, “akikre érdemes odafigyelni” jellegű cikkek olyan lapokban, mint a New Musical Express vagy a Dazed & Confused, megkeresések kiadók részéről, majd végül szerződéskötés, és megjelenik első lemezük a nagynevű francia Naïve kiadónál. Különc tánczenéjük változatos műfajokból táplálkozik: a new wave hatások mellett gyakran emlegetik nevük kapcsán a poszt-punkot és a rockot is.


indie pop hír elektro we have band is tropical



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása