2011.03.01. 09:14 – Gnosis

Estoninan metal ist krieg

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Sorts - Sorts EP
(Drakkar Productions)

A mindenki által nagyra becsült és őszintén elfogadott észt blackmetal színtér újabb kétszámos EP-vel gazdagította a feketeségek tárházát. Az élcsapatot a Loitsból (őket se kell senkinek se bemutatni, ugye?) kivált két tag alkotja: Gates és Mantas. Nem ez az első közös kiadványuk, de egy teljes albumig még nem sikerült eljutniuk. Ha ehhez erre az erőteljes EP-re volt szükségük, akkor viszont már az LP se tűnik olyan elérhetetlennek, pláne, hogy a patinás Drakkar kiadónál vannak épp.

Az önmagukról elnevezett (lehet egy ilyen csavarral bárkinek is melléfogni?) kislemez mindösszesen 10 perces, ám pont elég ennyi ahhoz, hogy érezzük, vannak még akik profi módon őrzik a Carpathian Forest csipkerózsika álmát és a Darkthrone-tól sem csak 15 éves poros riffeléseket lehet lenyúlni. Már a nyitószámban megkapjuk az igazi black’n roll életérzést, olyan gitárhangzással, amit eddig talán csak a CF mert használni ebben a műfajban és amiről csakis elismerően beszélhetünk. Rendkívül jó húzása van a zenének, az okos tempóváltásoknak köszönhetően végig az az érzése az embernek, hogy Sortsék megváltják most a világot, de ne feledjük, tízperces kislemezről beszélünk még mindig.

A második – Both Hands, Middle Finger – szám eleje egy nagy tréfa lehet, ugyanis a Guns N’ Roses Paradise City dalának szövege cseng vissza, kissé átalakítva. Jót nevettünk! Egyetlen gyenge pont van csak, ez pedig az énekes hangja: se nem extrém, se nem markáns, sőt kifejezetten szürke és már-már idegesítő is. Nem akkora negatívum ez, csak nehéz elfogadni, na nem mintha a blackmetal az elfogadásról és megértésről szólna egyébként.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (3/5)

lemezkritika metál black ezt hallgasd sorts



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása