2011.03.02. 11:20 – lánggitár

Bejelentették a Sziget első fellépőit

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Végre nem csak a terület bérlésével kapcsolatos hírek kapcsán van szó a 2011-es Szigetről, ugyanis bejelentették a fesztivál első fellépőit. A legnagyobb név az idén újjáalakult, amúgy 2002 óta nem koncertező britpop alapvetés, a Pulp, és a negyedik lemezével végre Magyarországra is eljutó, a 2000-es évek gitárzenéjét alapjaiban meghatározó Interpol. Ide látogat még a Bonkersel nem is olyan régen az egész világot megtáncoltató Dizzee Rascal is, és a mostanra egyértelműen a mainstream részévé vált Pitchfork-kedvenc The National. A súlyosabb vonalról ott a Smash Mouth, és a nem először erre járó Rise Against, de a Nagyszínpadra visszatérők névsorát erősíti a mindig jó bulit adó Flogging Molly, a Gogol Bordello és a Chemical Brothers is.

Az új helyszín az Európa színpad lesz, ami a saját hazájukban sztárnak számító, de külföldön ismeretlen zenekaroknak van fenntartva, első körben a belga Triggerfingert, az olasz Verdenát és a német Söhne Mannheimst rakják a csomagba.

Az A38-WAN2 színpadra érkezik az utóbbi évek legbájosabb hölgye és csapata, a Marina and the Diamons, a '90-es évek legendája, a Skunk Anansie és a tavalyi év nagy befutója, a szintipopban utazó Hurts.

A Party Aréna egyértelműen legfontosabb neve a hazánkban először járó, mellesleg hatalmas koncerteket adó Crystal Castles, és a már közgázos gólyabálokon is haknizó Hadouken!.

Metál vonalon sem lehet panasz, Budapestre jön a most úgy tűnik mégsem feloszló Judas Priest, a bemutatásra nem szoruló Motörhead és a finnek sikítómasinája, a Sonata Arctica. Ráadásul az elmúlt évekkel ellentétben nem sátorban lesz a rock- metálszínpad, hanem szabadtéren, tehát sem Lemmyék sem Rob Halfordék nem a Nagyszínpadon lépnek fel.

A világzeneire a szokásosnak mondható Goran Bregovic, Gotan Project duó mellett lesz AfroCubism, Eliades Ochoa. Bővebb infó erre.


fesztivál hír sziget 2011



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása