2011.03.04. 13:56 – [MTI]

Ismét Budapesten Steve Lukather, a Toto gitárosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Ismét Budapesten lép fel a legendás Toto együttes szólógitárosa és énekese, Steve Lukather, aki saját zenekarával szombaton az A38-on játszik. A gitáros tavaly megjelent új albumát, az All's Well That Ends Well-t bemutató turnéja kapcsán érkezik Magyarországra a Steve Lukather Banddel a LiveSound szervezésében. A zenész legutóbb két évvel ezelőtt járt a fővárosban, akkor a 2008-ban kiadott Ever Changing Times című lemezhez kötődő koncertsorozat részeként.

Steve Lukather Budapestre Ausztriából érkezik, ahol az elmúlt két hétben hét városban is fellépett. A gitáros számára rendkívül mozgalmas az idei év, hiszen januárban még a Toxic Monkey elnevezésű rock-dzsessz-funk szupergrouppal (benne Bill Evans szaxofonossal) volt hat New York-i fellépése, májustól pedig az újra aktív Totóval játszik Japánban, majd európai helyszíneken.

 

Az első albumával 1977-ban jelentkező, Los Angelesben alakult Toto 18 albumot készített és ezeket 35 millió példányban vásárolták meg világszerte. A progresszív és dzsesszes elemekkel vegyített pop-rockot játszó zenekar nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint Hold the Line, a Rosanna vagy az Africa. Az alapító Porcaro fivérek közül Jeff, a dobos 1992-ben meghalt, 2008-ban pedig Lukather jelentette be, hogy kiszáll. Aztán tavaly - immár Bobby Kimball énekes nélkül - újra összeálltak egy rövid európai turnéra, amelynek bevételét az amiotrófiás laterálszklerózisban szenvedő Mike Porcaro basszusgitáros gyógyítására ajánlották fel.

 

Steve Lukathert a VoteNumber1.com portál szavazásán 2009-ben negyven országból érkezett több millió vokssal a világ legjobb gitárosának választották, többek között Brian May (Queen), Jimmy Page (Led Zeppelin), Jimi Hendrix és Richie Sambora (Bon Jovi) előtt. Lukather dalszerzőként és hangszerelőként, de szólistaként és a Toto tagjaként is kapott Grammyt-díjat, összesen ötöt. A gitározás és a dalszerzés mellett énekhangja is dinamikus. 

 

Ami a Totón kívüli munkásságát illeti, ezek sorát a Lukather(1989) című album nyitotta meg, aztán jött a Candyman (1994), a Luke (1997), a No Substitutions: Live In Osaka (2003), a Santamental (2003), az Ever Changing Times (2008), majd tavaly a legutóbbi, az All's Well That Ends Well. A világ egyik legjobb session-zenészeként is jegyzik, hiszen szinte mindenkivel játszott már együtt, aki csak számít, például Michael Jacksonnal, Eddie Van Halennel, Carlos Santanával, Jeff Beckkel, Elton Johnnal, Quincy Jonesszal, Al Di Meolával, Eric Claptonnal, Cherrel, Lionel Richie-vel vagy Art Garfunkellel. 

Budapesten ezúttal Steve Weingart billentyűs, Renee Jones basszusgitáros, vokálos és Eric Valentine dobos lép fel vele a Steve Lukather Band tagjaként.


koncert lukather



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása