2011.03.19. 15:11 – _fá_

Tigs és két társa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Chew Lips @ Corvintető, 2011.03.19.


Budapest igazán nem arról híres, hogy gyorsan kapcsolna, ráadásul ragaszkodó is. Ezért kapaszkodunk tíz ujjal a Faithlessbe és társaiba, és ezért kell egy Chew Lips-klubkoncertet valamiféle szenzációként értékelnem. Van egy felsőközéposztálybeli elektropop zenekar, egy lemezzel a háta mögött, amin épp úgy találhatóak felejthető dalok, mint kiemelkedőek, élükön egy énekesnővel, akiből talán egyszer igazi divatikon válik, és eljönnek egy túl nagynak nem nevezhető budapesti klubba bemutatkozni. Ennek így kéne mennie kéremszépen.

Igény van rá mindenképpen, hiszen a Corvintető már az előzenekarokra is szépen elkezdett telni, és a britek első hangjaira már kifejezetten emberpróbáló feladat volt olyan helyre jutni, ahol látni is lehetett Tigset, és két társát. Mert ez a koncert erről szólt, akármilyen lelkesen nyomogatta a kütyüit Will Sanderson és James Watkins, a Chew Lips nem akarja titkolni, mire lett kihegyezve: Tigs az utóbbi évek legkarizmatikusabb frontlánya, egyszerre rendelkezik Karen O vadságával és Róisín Murphy nőiességével. Mellé énekelni is tud, és ez koncerten még feltűnőbb, mint lemezen. Az egy dolog, hogy minden egyes hangot tisztán ad ki, de valami olyan pluszt rak minden kitartott részbe, ami miatt az amúgy is hatásos refrénnel bíró Karen az idei év egyik leghátborzongatóbb pár percévé vált. Nagyon kevesen képesek csupán a bájukkal elvinni a hátukon egy koncertet, legutóbb a Ting Tings-es Katie White-tól láttam talán ilyet, csak a Sziget nagyszínpadával szemben itt tényleg egy karnyújtásnyira mosolygott vágyaim aktuális tárgya.

Maga a koncert egyébként azt is bebizonyította, hogy a stílushoz közel álló magyar zenekarok miért nem tudnak igazán befutni még itthon sem: ameddig Angliában a másod-harmadvonalban is olyan arcok vannak, akik már bemutatkozásra össze tudnak dobni egy Slicket, addig felesleges akár csak elgondolkozni rajta, hogy a hatvanezredik wannabe-brit fellépőnk komoly sikereket érhet el. Mindezt úgy mondom, hogy a Marshmallow teljesen korrekt produkciót adott elő.

A Chew Lips látogatása egy újabb falat volt Európa szerencsésebbik felének hangulatából, egy világmegváltásra nem pályázó, de fasza dalokat író zenekarral, és egy minden elemében tökéletes énekesnővel. Abban nem is merek reménykedni, hogy az este talán löketet adott a hazai koncertszervezőknek a megszokottnál kicsit bátrabb húzásokra, de azért pozitív példaként bármikor fel lehet hozni a Chew Lips-koncertet.

Még több fotó erre.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (5/5)

pop koncertbeszámoló chew lips



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása