2011.04.08. 13:49 – lánggitár

Egy torony lesz a Sziget jelképe

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Idén is a Vodafone lesz a Sziget Fesztivál főszponzora. A tavalyi újítások, úgy mint sms-es kávéautomata, percalapú jegy stb., megtartása mellett idén elsősorban a mobilnetezésre helyezik majd a hangsúlyt, így a Sziget területén 21 mbit/sec sebességre képes „mobilinternetes szupersztrádát” hoznak létre az okostelefonnal rendelkező látogatók részére.

Hogy milyen funkciók lesznek speciálisan csak a Szigeten elérhetők, arról még nincs bővebb információ, az viszont biztos, hogy a fesztivál lesz a kísérleti terepe az úgynevezett NFC chippel ellátott telefonokkal való fizetésnek. Az újabb készpénzkímélő megoldás hasonló lesz a tavaly már félig bevezetett, idén viszont már az összes Sziget Kft-s rendezvényen kizárólagos fizetőeszközzé váló érintőkártyás megoldáshoz, amikor az előre feltöltött kártyákkal a fizetés is egyszerűbbé és gyorsabbá vált a vendéglátó egységeknél. Az ilyen NFC chipes készülékeket egyébként még csak most kezdik el bevezetni a magyar piacra, tehát tényleg egy kísérleti szakaszról beszélhetünk.

A technológiai újítás mellett a Vodafone egy tornyot is felállít majd a Szigeten, amit egyben ki is neveznek a fesztivál jelképévé. A 25-30 méter magas építmény felállítására kétkörös pályázatot hirdetnek ki pár héten belül. Az első körben a formatervezésre várják a terveket, a másodikban pedig az építmény funkcióját, illetve feldíszítését kell részletezni. Utóbbiba Gerendai Károly főszervező szerint olyan alapvető dolgokat is bele kell érteni, hogy az építményben legyen hely konferenciateremnek, bárnak, internetkávézónak, kiállításnak stb., de az sem baj, ha kilátóként is funkcionálhat majd.


fesztivál sziget hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása