2011.05.03. 15:56 – lánggitár

Lakkfetisiszták és véres hullák fesztiválja

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Idén ünnepli huszadik születésnapját a világ legnagyobb dark- és gót fesztiválja, a Wave-Gothic Treffen. A lipcsei székhelyű fesztivál négy napja alatt idén mintegy kétszáz zenekar lép fel, ami a fesztivál eddigi története óta rekordszámú előadót jelent. A többféle stílust vegyítő és az egész városra kiterjedő eseményen olyan ős-zenekarok is fellépnek, mint például a Killing Joke, de ott lesz a hazánkban januárban a West-Balkán tragédia miatt elmaradt Fields Of The Nephilim, az ebm-industrial legenda Front 242, vagy a megfoghatatlan stílusú, álomszerű zenét játszó, mára trióra apadt The Legendary Pink Dots.

A gothic gyűjtőnév alatt tulajdonképpen a korabeli új hullám progresszívnak számító előadóitól, a dark wave, a gothic rock, a deathrock, a cybergoth, az elektro, az industrial, a post industrial és a neofolk műfajokba sorolt együttesekig terjed a zavarba ejtően gazdag kínálat. A műfaj iránt érdeklődők nem csak a nagyszámú fellépő zenekarok koncertjeiben tobzódhatnak, hanem abban a vizuális orgiában is, ami ilyenkor jellemzi ezt a várost. A villamoson cybergótok és viktoriánus korabeli hullák utaznak, vámpírok és nejlonfetisiszták, valamint halottaskocsik kóvályognak az utcákon, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. A városi színházban eretvágóan andalító lírai gótzenéket, az ipari csarnokokban fülsüketítő, apokaliptikus indusztriált hallani, a félig-meddig zártkörű fétispartikon pedig minden előfordul, amiről az átlagos fesztivál-látogató még csak nem is álmodik.

Senki se lepődjön meg, aki gázmaszkos, szegecselt, bokáig érő bőrkabátos alakok között tipegő rikító vörös lakkruhába öltözött meghatározhatatlan nemű élőlénybe botlik, amint a hipermarketben éppen sört vásárolnak, vagy véres gyolccsal betekert múmiaszerű képződmények szállnak fel a villamosra. A helyi lakosok legalábbis rezignáltan fogadják őket, hiszen megszokták, hogy két évtizede minden Pünkösdkor fura figurák szállják meg a városukat.

Wave-Gothic-Treffen
2011. 06.10-13.


rock fesztivál dark goth wave lipcseKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása