2011.05.20. 16:06 – [MTI]

Már jövőre megrendezheti első isztriai fesztiválját a Sziget Kft.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A tervek szerint már 2012-ben megrendezné első horvátországi fesztiválját a Sziget Kft.; a helyszín vélhetően az isztriai tengerparton, Rovinj környékén lesz. "Egy nagy horvát céggel, a Maistrával állunk tárgyalásban, ők ajánlottak egy helyszínt, de azt még nem szívesen mondanám el, pontosan hol" - számolt be az előkészületekről az MTI-nek adott pénteki interjújában Takács Gábor, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója.

Takács Gábor elárulta: eredetileg már idén nyáron szerették volna elindítani a tengerparti fesztivált, horvát partnerükkel szinte mindenben meg is egyeztek, a rendezvény időpontjától eltekintve. "Most ezen az egy ponton akadtunk el, és ezt próbáljuk fixálni a jövő évre" - tette hozzá. Az ügyvezető elmondása szerint terveikben egy augusztus végi időpont szerepelt: "sokáig úgy tűnt, hogy a partnerünknek ez elfogadható, majd december elején derült ki, hogy inkább szeptember első hetét javasolják. Ezt mi nem vállaltuk, mert akkor már Európa-szerte kezdődnek az egyetemek" - idézte fel.

Mint arra Takács Gábor rámutatott, a megfelelő időpont kialakítása komplex probléma: a horvátországi rendezvényt a Sziget Kft. magyarországi fesztiválnaptárába is be kell illeszteni, de tekintettel kell lenni arra is, hogy főszezonban a horvát partnernek nem éri meg lezárni egy 100 százalékos kihasználtsággal üzemelő kempinget. "Ezért próbálunk olyan szezon végi vagy szezon eleji időpontot találni, amely nekünk is jó, de nekik is belefér az életükbe. Ennek a komplexitásával küzdünk, de ők is eltökéltek, hogy szeretnének egy ilyen rendezvényt, mert azt gondolják, hogy ez jót tenne Horvátországnak és az ottani turizmusnak" - mondta el az ügyvezető igazgató.

Hozzátette, hogy a horvát tengerpart jelenleg csak kisebb fesztiválokkal várja a vendégeket, a zágrábi fesztivál pedig elsősorban horvátoknak szól, de talán az sem olyan léptékű, mint a Sziget Kft. által tervezett isztriai rendezvény. A tengerparti fesztivál koncepciójáról szólva Takács Gábor közölte: nem magyar zenekarokra kívánják építeni a programot. "A Sziget már egy nagyon erős márkanév Európa-szerte, és mi elsősorban a nyugat-európai piacokra fókuszálnánk ezzel a rendezvénnyel" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a fesztivál elnevezéséről még nincsen döntés.

Az ügyvezető hangsúlyozta, a Sziget Kft. másik határon túli érdekeltségét, a Félsziget Fesztivált az isztriai rendezvény semmilyen formában nem érinti, hiszen a két rendezvény olyan távol lesz, hogy semmiféle konkurenciát nem jelenthetnek egymásnak.


sajtóközlemény sziget hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása