2011.06.18. 12:30 – mista

Hegyi beszéd gitárral - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lady Gaga folytatja meglepő klipjei sorát, most éppen úgy, hogy egy minden felhajtást mellőző videót készített, amiben egyedül táncol és még csak át sem öltözik! A White Lies az elmúlt időszak legmenőbb produkciós csapatával forgatott, a végeredmény pedig baromi szimbolikus és biblikus lett, de még így is jó adag szexualitás van benne. Az Ektomorf Danko Jones közreműködésével forgatta új videóját, és most sem tudott elszakadni a lepukkant gyárépülettől, ahol a kanadai vendégzenész egy tévén keresztül volt jelen. A Fish új klipjében egy fiatal lány kitömött melltartóval könyörgi fel magát a színpadra, alkalmi implantátumai pedig egy stage diving-ot is simán kibírnak. A szintén magyar Romanek Airlines pedig első videójában szimplán csak zenél valahol, ezzel pedig finoman szólva nem túl sok vizet zavar. Itt az eheti klipmegosztás!

Lady Gaga - The Edge Of Glory

Lady Gaga májusban megjelent második nagylemezéről már megmondtuk a véleményünket, a lemezhez eddig megjelent két klipről itt és itt beszéltünk, most pedig elkészült a harmadik videó a The Edge Of Glory című dalhoz. A klip különlegessége, hogy egyáltalán nem különleges, Gagától teljesen szokatlan módon egyszerű: nincs konkrét történet, nincs egy rakás szereplő, az egész nagyjából egyetlen helyszínen játszódik, sőt, az énekesnő végig ugyanabban a ruhában (!) táncol az éjszakai félhomályban egy kis New Yorki utcán, vagyis annak díszletében. Rajta kívül az egyetlen szereplője a videónak a dalban is közreműködő híres szaxofonos, Clarence Clemons, aki a háttérben, egy lépcsőn ülve fújja hangszerét, miközben a díva a tűzlétrán riszálja magát. A klip bizonyos pontjain határozottan eszünkbe jutott a pár héttel ezelőtt bemutatott legutóbbi Robyn-videó, bár Gaga magányos tánca koránt sem olyan bájos és szerethető, mint a svéd énekesnőé. Pedig 3:30 körül, a szaxofonszóló alatt egy pillanatra majdnem úgy tűnik, hogy Gaga emberi arca is megmutatkozik klipben, de aztán inkább mégsem. Egyébként finoman szólva sem izgalmas klip, nehezen is bírtuk ki az öt és fél perc végéig.

(Clarence Clemons nem sokkal a videó felvétele után, a múlt héten szélütést kapott, az elmúlt napokban már két agyműtéten is átesett, úgyhogy sajnos meg van az esélye, hogy ebben a klipben láthattuk utoljára zenélni a legendát, akinek innen kívánunk mielőbbi gyógyulást! UPDATE: Clemons életét sajnos nem tudták megmenteni, szombaton, 69 éves korában elhunyt.)

Ektomorf feat. Danko Jones - The One

Már több klip is megjelent az Ektomorf tavaly télen kiadott legutóbbi, Redemption című lemezéről, ezekről volt is szó (itt és itt), a legfrissebb videó különlegessége pedig, hogy ahhoz a számhoz készült, amelyben a kanadai Danko Jones, nyomtatott magazinunk rendszeres közreműködője is részt vett. A klip, megszokott módon, egy lepukkant gyárépületben és annak környékén játszódik, a hangulatot pedig Farkas Zotya Zoltán ordibálása és zaklatott feje mellett ezúttal egy gázmaszkos, fekete ruhás nő igyekszik fokozni, meg persze az említett Danko Jones, aki egy tévén keresztül van jelen. A klipet, mint az előzőeket is, a Pixel Film készítette, a rendező Tokay Péter volt. Mi pedig hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy a rajongókon kívül bárki is sokat veszít, ha kimarad az életéből ez a három és fél perc.

Fish! - Valahogy összeáll

A Fish! zenekar tavaly kiadott Mindenki király EP-jén megjelent Valahogy összeáll című szám klipjéről az szerepel a videó Youtube-oldalán olvasható leírásban, hogy "háztáji lóbádzsit videó", ami alapján előzetesen valami sokkal kevésbé mozgalmasra számítottunk. A klipben egy fiatal lány estéjét követhetjük figyelemmel az otthoni készülődéstől egészen odáig, hogy kiharcol magának egy stage diving-ot a Fish! koncertjén az A38-ban. Közben meg például kitömi a melltartóját papírgalacsinnal, úgyhogy valójában, kevés pénz ide vagy oda, akár egy egész izgalmas klip is lehetett volna ebből, csak kár hogy végül mégis inkább semmilyen lett, ami közben az utolsó másodpercig azt vártuk, hogy történik majd benne valami tényleg érdekes.

Romanek Airlines - Add, amit kell

Ez a háromtagú hazai zenekar első klipjét adta ki a napokban, az Add, amit kell című dal az együttes Szíverősítő című, nemrég megjelent, ingyenesen letölthető lemezén hallható, a videót pedig Borbély Ádám és Horváth Attila, vagyis a Wingsfilms készítette hozzá. Ennél többet aztán nem is nagyon lehet mondani erről az egészről. A zenekar játszik a próbatermében vagy valahol máshol, a készítők pedig ezt felvették, megvágták, mi meg nézhetjük a végeredményt, de aki nagyon unatkozik, az a készítés folyamatával is megismerkedhet egy werkfilm segítségével. Ilyenkor lehetne beszélni mondjuk egy kicsit a zenéről, meg úgy egyébként a zenekarról, de maradjunk annyiban, hogy mindenki jobban jár, ha ettől most inkább eltekintünk.

White Lies - Holy Ghost

Itt a klipmegosztásban a tavalyi év vége felé írtunk legutóbb az idén új lemezzel jelentkező, valamint ezen a nyáron a Szigeten is fellépő White Lies-ról a Bigger Than Us klipje kapcsán, ami nem sokkal később be is került az év legjobbjait összegző válogatásunkba. Ha most ehhez még azt is hozzávesszük, hogy a zenekar aktuális klipjét az a Canada nevű spanyol rendezőcsapat készítette, akik egyértelműen a tavalyi év legizgalmasabb kliprendezői felfedezettjeiként vívták ki maguknak az ismertséget, és ezt azóta jócskán megszaporodó munkáik is igazolják, akkor a Holy Ghost klipjétől joggal vártunk valami igazán érdekeset. Ezek után persze nem meglepő, hogy csalódnunk kellett. Pedig egyébként nem mondható, hogy a Holy Ghost javarészt lassított felvételekből felépülő, ebben pedig a Canada korábbi munkáitól lényegesen különböző, most jóval kevésbé szürreális, ugyanakkor baromira szimbolikus és biblikus klipje rossz lenne. Csak éppen fele annyira sem szórakoztató, mint az eddigiek voltak, ráadásul hiába volt több jó ötletük is a készítőknek, amik egyébként nagyon stílusosan passzolnak is a dalhoz, egész egyszerűen ez a klip nincs olyan erős, mint az a néhány volt, amikkel megszerettük őket a tavalyi évben. Persze, valójában biztosan csak finnyás köcsögök vagyunk, hiszen bármennyire is különbözik ez az eddigiektől, a hangulata alapján, ha nem tudtuk volna, akkor is biztosak lettünk volna benne, hogy a spanyolok keze van dologban. Vagyis tehát ezeknek az arcoknak sikerült fél év leforgása és mindössze néhány klip alatt teljesen felismerhető stílust teremteniük, ez pedig, kötözködjünk bármennyire is, komoly érdem. Egyezzünk ki abban, hogy eheti válogatásunknak azért messze ez a legjobb klipje.


klip fish lady gaga canada ektomorf danko jones white lies klipmegosztás romanek airlines clarence clemons



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása