2011.06.05. 13:30 – mista

Fejlövés bosszúból, fejlövés játékból - klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Kings Of Leon lemegy délre egy farmra zenélni, ezért csinos lányok szöknek meg otthonról, a fiúk pedig tűzijátékot lopnak. Rihannát megerőszakolják Jamaicán, ezért később könyörtelenül agyonlövi az elkövetőt, mindezzel pedig felháborítja a szülőket. Az Is Tropical hamarosan kiadja első lemezét, új klipjében pedig gyerekek mészárolják egymást játékból, de kifejezetten kegyetlenül. A Maszkura és a Tücsökraj imádja a pesti nőket, ezért 3 percre megpróbálja elhitetni velünk, hogy a fővárosban csak szép nők élnek. Robyn egyedül táncol egy raktárban, és bár ezen kívül nem történik semmi, a végeredmény mégis nagyszerű. A Justice pedig Adidas-reklámos számához készített klipjében ártatlan bölényeket riogat az emberi civilizáció megmaradt darabjainak elpusztításával.

Az elmúlt időszakban egészen sok említésre érdemes videó jelent meg, úgyhogy már aktuális válogatásunk előtt bemutattunk néhányat a héten. Így például az új Kaiser Chiefs-klipet, a legfrissebb Anathema-videót, volt a napokban Volkova Sisters-klippremier is, valamint megnézhettük Dave Grohl összeomlását a Foo Fighters új kisfilmjében. És ami a legjobb, hogy még ezek után is bőven volt miből válogatni az alábbi hat klipet az eheti klipmegosztásba, ennél több néznivaló viszont a tapasztalatok alapján már talán sok lenne egyszerre, ezért aki úgy érzi, hiányzik neki valami innen, csak legyen türelemmel a jövő hétig!

Kings Of Leon - Back Down South

Tavaly ősszel jelent meg a Kings Of Leon legutóbbi, Come Around Sundown című albuma, amiről itt mondtuk meg a véleményünket. A Back Down South a harmadik kislemezes dal a lemezről, a hozzá készült klipet Casey McGrath rendezte, aki nem először dolgozik a zenekarral. A felvételek idén májusban, Nashville környékén készültek, így érződik is a videón az a jellegzetes, déli hangulat, ami a dalban is benne van. A történet nagyjából annyi, hogy a zenekar egy farmon zenél, amire a közeli kisvárosból szép lassan egyre többen gyűlnek össze. Közben történik még egy csomó jelentéktelen dolog, nyilván hangulatfokozás céljából: például lányokat látunk lázasan készülődni és ablakon kiszökni, pár srác pedig tűzijátékot lop egy helyi üzletből. A tömeg meg csak egyre nagyobb, láthatóan mindenki remekül érzi magát: boldog fiúk és szép lányok, na meg tábortűz, vagyis egész pontosan tűzijáték a zenekar háta mögött, csak hogy a végére kellően emelkedett legyen a hangulat. Aki ezt nem érzi túlzásnak, az valószínűleg többször is meg fogja nézni ezt a videót.

Rihanna - Man Down

Pár hete írtunk a barbadosi énekesnő legutóbbi klipjéről, ami leginkább baromi unalmas volt, ezzel szemben Rihanna legfrissebb videója a Loud című legutóbbi nagylemezéről pillanatok alatt felkorbácsolta bizonyos körökben az indulatokat. Az van ugyanis, hogy az új klip azzal kezdődik, hogy az énekesnő rezzenéstelen arccal agyonlő egy fekete férfit az utcán. Hogy mindezt miért teszi, arról szól a videó további része: mint az szép lassan kiderül, a férfi korábban egy buliban kissé túl vehemensen nyomult Rihannára, majd az elutasítást követően valószínűleg meg is erőszakolta a videó jelentős részében ártatlan, bájos, mindenkihez kedves, az esti buliban viszont nagyon dögös és egy kissé kacér énekesnőt. A klip június elsejei megjelenése óta több szülői szervezet, valamint erőszakellenes egyesület fejezte ki felháborodását, szerintük ugyanis Rihanna finoman szólva sem mutat jó példát a korábban kifejezetten fiatal lányok figyelmébe ajánlott videójában. Ennek ellenére a hivatásos felháborodókkal, úgy tűnik, nem sokan törődnek, a klip a napokban az énekesnő VEVO-csatornájára is felkerült és már több mint 7 millióan látták, ez alatt pedig Rihanna twitterét is elárasztották a pozitív hangvételű rajongói üzenetek. Anthony Mandler, a klip rendezője korábban úgy nyilatkozott alkotásáról, hogy azt elsősorban feszült hangulatú, sokkoló élménynek szánja. Nos, azt talán érdemes mindehhez hozzátenni, hogy a Jamaicán forgatott, majdnem hat perces klip jelentős részében a feszültséget maximum Rihanna lágyan ringatózó keblei keltik, a drámainak szánt képsorok pedig kifejezetten visszafogottra sikerültek, így aztán a "botrányt" leszámítva nem is egy kifejezetten emlékezetes videóról van szó. Akinél ez kiveri a biztosítékot, az nézzen monoszkópot.

Is Tropical - The Greeks

A francia Kitsuné jelenteti meg június közepén a londoni Is Tropical bemutatkozó lemezét Native to címmel, ezt harangozza be a pár napja megjelent kislemez, a The Greeks, amihez a rendkívül bájos nevű MEGAFORCE készített klipet. Az élő szereplőkkel felvett, jelentős részben azonban animációs klipben gyerekek gyilkolásszák egymást egy csendes kis kertvárosban. Ömlik a vér, robbannak a kukák, centikről lövik fejbe egymást és torkokat vágnak el egyetlen mozdulattal, és bár láthatóan mindez csak játék, ami azonnal félbeszakad, ha anyu az asztalra teszi az ebédet, azért összességében igencsak durva, ugyanakkor roppant szórakoztató is egyben. Belegondolni sem merek, mit gondolhatnak erről a klipről az előbbi Rihanna-videó kapcsán említett szülői szervezetek, az viszont már kiderült a zenekar twitteréről, hogy Kanye West például imádja a videót. Mi is emlékezni fogunk rá még az év végén is, az egészen biztos.

Justice - Civilization

Az elmúlt 5-6 évben sokféle jelzővel illetett francia duó Civilization című száma pár hónappal ezelőtt egy Adidas-reklámban debütált, amit akkor ráadásul Romain Gavras rendezett, és szerepelt benne egy rakás híresség is. Ennek ellenére az együttes úgy gondolta, fontos, hogy készítsenek egy klipet konkrétan a dalhoz is, ráadásul mindehhez további apropót szolgáltat, hogy a napokban érkezik a Civilization EP remixekkel kiegészített változata is, úgyhogy a nemrég meg is jelent szám hivatalos videója. Ezt már Edouard Salier rendezte, aki apokaliptikus hangulatú animációs alkotásában az emberi civilizáció romjait pusztítja még tovább, ezzel pedig egy csomó szerencsétlen bölényt riogat és kerget a halálba. Nagyszabású videó, amire még azt sem lehet mondani, hogy ne lenne sajátos hangulata, mégis, biztos vagyok benne, hogy a "Justice" és "videoklip" szavak hallatán évek múlva a nagytöbbségnek nem ez a klip fog az eszébe jutni.

Robyn - Call Your Girlfriend

A svéd énekesnő április elején adta ki a legutóbbi kislemezt Body Talk című pompás albumáról, a dalhoz készített, Max Vitali által rendezett videó pedig a napokban debütált az interneten. A klipben Robyn egy üres raktárépületben táncol teljesen egyedül, amiről elsőre azt gondolhatná az ember, hogy az ilyesmi inkább mondjuk Beyoncénak szokott jól állni, nem az általában összetört szívű, érzékenységéről híres svéd énekesnőnek, a klip végére azonban már nem is értjük, hogy három és fél perccel ezelőtt hogyan is gondolhattunk ekkora marhaságot. Igazán remek videó, egy újabb szép teljesítmény ettől a nagyszerű nőtől!

Maszkura és a Tücsökraj - Pesti Nők

Március közepén adta kis Pesti Nők című ötszámos kislemezét a Maszkura és a Tücsökraj, most pedig Bernáth Milán rendező segítségével elkészítették a címadó dal videoklipjét is. A koncepció egyszerű volt: a pesti nők szépségéről szóló számhoz egy csajozós klipet készítettek, aminek tartalmát a zenekart vezető Maszkura úgy foglalta össze, hogy "ezt a klipet minden férfi, nap, mint nap leforgatja a szemeivel, amikor kimegy az utcára". Elmondásuk szerint a videóban előre megtervezett és spontán jelenetek is láthatók, azt viszont nem árulták, melyikből mennyi. A megállás nélküli csajozást bemutató klipről egyébként nekünk azonnal Nemes Gyula 2005-ös Egyetleneim című filmje jutott eszünkbe, az majdnem 80 percen keresztül szól nagyjából ugyanerről, ráadásul eléggé hasonló megvalósításban, de hát nem tagadható, hogy ehhez a dalhoz nehéz lenne ennél egyértelműbben adódó tematikájú klipet készíteni. A kényszeresen csajozók imádni fogják, de egyébként is szórakoztató videó, ami ráadásul az alig három perce alatt már majdnem azt is elhiteti az emberrel, hogy Budapesten tényleg csak jó nők élnek.


justice klip rihanna megaforce kings of leon robyn maszkura és a tücsökraj klipmegosztás is tropical



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása