2011.07.02. 15:30 – mista

A lány a lány alá nyal - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Coldplay mögött színes ábrák jelennek meg egy lepukkant üres épületben, Rye Rye pedig háztetőkön és az utcán rappeli el érzéseit, közben meg Robyn énekel. A SBTRKT új klipjében furcsa dolgokat művel az énekesnővel egy ventillátor, Kevin Barnes testét pedig összefestett arcú nők fogdossák az of Montreal legújabb videójában. Mindezek mellett itt van még Busa Pista is, aki Spanyolországban mondja el, mi nem mindegy.

Rye Rye feat. Robyn - Never Will Be Mine

Az amerikai, mindössze 20 éves rapperlány, Rye Rye feldolgozta Robyn 2005-ös, Be Mine! című dalát, amihez a svéd énekesnő közreműködésével kézült klip Tim Nakashi rendezésében. A videót Los Angeles-ben forgatták, utcán és háztetőkön játszódik, de azon kívül, hogy a két hölgy az ének és rapbetétek alatt lassan ringatja magát a zenére különböző színes ruhákban, nem igazán történik benne túl sok minden. Ja de, Rye Rye néha jó mélyen belenéz egy menő srác szemébe és szomorú, amiért az talán soha nem lesz az övé. Vagy valami ilyesmi. Nem túl emlékezetes videó, bár Robynnak valahogy még ez a környezet is egész jól tud állni. Rye Rye egyébként már több mint 3 éve dolgozik debütáló lemezén, ez idő alatt pedig annyi jónevű producert trombitáltak neki össze, hogy ha végre egyszer megjelenik (talán ezen a nyáron), majd biztos kíváncsiak leszünk rá egy kicsit.

Coldplay - Every Teardrop Is A Waterfall

A múlt héten jelent meg a Coldplay Every Teardrop Is A Waterfall című EP-je, aminek dalait az elmúlt hónapban egymás után mind bemutattuk, mostanra pedig elkészült a klip is a kislemez címadó dalához. A zenekar egy lerobbant, üres épületben meg annak a környékén zenél, miközben a falakat mindenféle egymásba folyó színes ábrák lepik el. Látványosnak szánt, egy csomó jó vizuális megoldást ügyesen használó, de egyébként nem különösebben izgalmas videó, aminek a legnagyobb erénye, hogy így a lehető legtökéletesebben passzol a dalhoz. Minket pedig már csak az érdekel, hogy vajon ki lesz az első, aki bejelentkezik, hogy Chris Martinék az egészet tőle lopták.

SBTRKT feat. Little Dragon - Wildfire

A hét közepén jelent meg a mostanában SBTRKT művésznéven alkotó Aaron Jerome debütáló albuma, ezt előzte meg néhány nappal ez a videoklip, amit a svéd Little Dragon zenekarral, egész pontosan az énekesnőjükkel, Yukimi Naganóval közös Wildfire című dalra készített Sam Pilling rendező. A klipben a japán származású énekesnő egy ágyban fekszik, láthatóan baromi melege van, a szobában pedig valami roppant furcsa dolog történik, középpontban a plafonon duruzsoló ventillátorral, ami ijesztő, transzba esett vonaglásra készteti a nőt, és még a haját is összekócolja. Feltűnik a klipben továbbá egy SBTRKT-re jellemző törzsi maszk is, meg egy kiszáradt vízcsap, de egyik sem oldja a feszültséget. A legvégén aztán mégis megnyugodhatunk. Nincs okunk panaszra: erős hangulatú klip, amire később is emlékezni fogunk.

of Montreal - L'age D'or

Pár hónapja adta ki az amerikai zenekar thecontrollersphere EP című kislemezét, amin a tavalyi False Priest album idején feljátszott, de a lemezre végül rá nem került számok kaptak helyet. Ezek egyike a L'age D'or, amihez most a zenekarvezér Kevin Barnes felesége, Nina Barnes készített egy nagyon színes, gyors vágásokkal készített, furcsa képek garmadával teletűzdelt, teljesen agyament videoklipet. Összefestett arcú, mindenféle leplekbe bugyolált nők fogdossák, tapogatják Kevin Barnes énekest, vagy éppen egymást, színes kötelek lógnak a szájukból, vagy labdák, meg mikor micsoda. A közeli képekben mintha még meztelen, intim testrészek is felbukkannának, de ebben nem is vagyunk teljesen biztosak. Abban viszont igen, hogy pont olyan ez a klip, mint az of Montreal zenéje, úgyhogy végül is teljesen rendben van.

Busa Pista - Nem mindegy

A rapper Nem mindegy című számára Molnár M készített klipet, amiben nagyjából az égvilágon semmi nem történik, azt leszámítva, hogy Busa Pista az Atletico Madrid stadionja, az Estadio Vicente Calderón előtt mondja el, mi nem mindegy. De úgy ám, hogy a szám közepén mi már konkrétan azon gondolkoztunk, hogy ha ezt végig bírjuk, akár simán kimehetünk majd a Gesztiválra is, az már semmit sem fog nekünk ártani.


klip coldplay of montreal robyn klipmegosztás busa pista little dragon rye rye yukimi nagano sbtrkt



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása