2011.08.16. 16:02 – Lángoló Gitárok

Ismét összeáll az eredeti Black Sabbath?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Tony Iommi hivatalosan is megerősítette, hogy ismét összeáll az eredeti Black Sabbath, tehát a gitároson kívül még Ozzy Osbourne énekes, Bill Ward dobos és Geezer Butler basszusgitáros. Iommi és Ozzy már júniusban írt pár új dalt, amik valószínűleg majd 2012-ben jelennek meg, és amiket a gitáros úgy jellemzett, hogy visszatérés a zenekar gyökereihez. Iommi elmondta, hogy sokat találkoztak titokban, hogy átbeszéljék a teendőket. A leggyengébb pont a szívbeteg Bill Ward volt, akit nemrég megműtöttek, úgyhogy remélhetőleg már minden rendben lesz. Ward egészségén kívül még azon aggódtak sokat, hogy az új lemezét promozó Ozzy valahol kikotyogja a dolgot, de végül mindig csak kétértelmű válaszokat adott, amik persze folyamatosan táplálták a pletykákat. A lemezen kívül amúgy még turnét is tervez a veterán birminghami csapat, de hogy mikor, még nem tudni. Az eredeti felállású Black Sabbath Ozzy 1979-es kiválása után először 1997-ben alakult újjá, majd 2005-ig időközönként ismét színpadon voltak. 1998-ban Budapesten is felléptek a Kisstadionban, igaz Bill Ward nélkül, akit Vincent Appice helyettesített. Akkor a Pantera, a Helloween és a Coal Chamber társaságában turnézták körbe Európát.
UPDATE: A Classic Rock magazin szerint Tony Iommi menedzsmentje határozottan tagadta a Birmingham Mail értesülésének hitelességét, ugyanis a gitáros állítólag már vagy két hónapja nem beszélt a honlap egyik újságírójával sem.
UPDATE 2: Hivatalos közleményében Tony Iommi elismerte, hogy két hónapja valóban beszélgetett ilyenről egy a bizalmát élvező újságíróval, aki most úgy tálalta a dolgot, mint valami friss, hivatalos nyilatkozatot. Reméli a szerző kiélvezte a pillanatot, mert több ilyenben nem lesz része az ő kárára. Egyben bocsánatot kér zenésztársaitól, hogy nem vigyázott jobban.
Hajtás után a Black Sabbath, a The Wizzard és a War Pigs 2005-ös koncertfelvétele látható:


rock hír black sabbath



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása