2011.10.02. 10:00 – Kovács M. Norbert

Kid Cudit meggyilkolják - klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az Opeth új klipje pont olyan, mint az új lemeze, a Korn koncertvideót forgatott első hivatalosan megjelent dubstep-számához, Kid Cudi pedig hiába harcol keményen, alulmarad egy kegyetlen küzdelemben. Luomo új videója sötét és sejtelmes, a Dum Dum Girls tagjait kaleidoszkópon keresztül látjuk, az Is Tropical klipje pedig ezúttal nem véres, viszont a szexjelenetek miatt megint korhatáros. Hat új videó az eheti válogatásban.

Opeth - The Devil's Orchard

A néhány hete megjelent új Opeth-lemezről már megírtuk a véleményünket, most az elkészült új videoklip következik, amit ahhoz a dalhoz készített Phil Mucci mindenes, amelyiket már nyáron bemutattunk, és amiről az említett kritikában is külön szó esik. A nagyrészt animációs klip voltaképpen tökéletes: pontosan olyan, mint a dal és az új nagylemez. Próbál baromi művészi, összetett és mélyenszántó lenni, de valójában csak egy üres, unalmas szar. Viszont amikor a kevés élőszereplős részek egyikében a főszereplő csaj mögött feltűnik egy szemüveges alak az ablakban, legalább őszintén felröhöghetünk. Teljesen felesleges időpocsékolás az életből ez a hat és fél perc.

KoRn feat. Skrillex - Get Up

A Korn tavaly adta ki kilencedik nagylemezét, amivel elméletileg vissza akartak térni a gyökereikhez, ennek eredménye egy kifejezetten béna lemez lett még önmagukhoz képest is, erre pedig úgy tűnik, ők is rájöttek, mert a tízediknek most valami teljesen mást találtak ki. Mint azt már többször megírtuk, dubstep-albumot készítenek, vagyis egész pontosan egy rakás dubstep-producert szedtek maguk mellé, aztán lesz, ami lesz. A mostanában nagyon népszerű Skrillex közreműködésével készült, Get Up című számot már májusban bemutattuk, most pedig elkészült a klip is hozzá. Túl sok mindent nehéz lenne mondani róla: koncertvideó néhány különlegesnek szánt beállítással és vágással. A zenekar zúz, a közönség tombol. Ez a sok ember vagy mind fizetett statiszta, vagy úgy tűnik, nem sok gondja lesz a Kornnak az új hangzással. Persze, azért várjuk ki a végét!

Luomo - Good Stuff

A finn elektronikus zenész, Sasu Ripatti egy rakás álnéven alkot, ezek közül a legismertebb talán Vladislav Delay, viszont Luomo néven is beírta magát a minőségi house nagykönyvébe a kétezres évek elején Vocalcity és The Present Lover című albumaival, valamikor réges-rég pedig az A38-at is megjárta. Az alteregó azóta is folyamatosan aktív, az elmúlt tíz évben két-három évente jelent meg Luomo-lemez, ezek viszont túl sok vizet már nem zavartak. Idén Plus címmel jött ki a legfrissebb anyag, ezen szerepel a Good Stuff is, amihez Jenny RK rendezett videót. A javarészt fekete-fehér, sötét tónusú klipben túl sok minden nem történik, homályos, nehezen kivehető képek és alakzatok bukkannak fel: egy sejtelmes nő, egy ló, egy férfi és hasonlók. Aki fogékony az ilyesmire, a klip négy perce alatt gondolkodhat rajta, hogy összeáll-e mindez valamivé, így talán nem fogja leállítani két perc után az egészet unalmában.

Dum Dum Girls - Bedroom Eyes

A kaliforniai zenekar új, Sam Macon által rendezett klipjében sem mondhatni, hogy túl sok minden történne. A csajok zenélnek a nagy fehérségben, eléggé minimál az egész, majd hirtelen mintha egy kaleidoszkópon keresztül látnánk őket. Aztán megint csak a fehérség van meg a csajok, majd megint a kaleidoszkóp, és így tovább, míg végül már csak a forgó, színes kavalkád marad. Az izgalmat, meg úgy egyébként bármit, ami miatt többször is szívesen megnéznénk, ebből a klipből is kispórolták. A szám egyébként a zenekar napokban megjelent új, Only in Dreams című második lemezén hallható, amiről hamarosan bővebben elmondjuk a véleményünket. Addig is, teljes hosszában meg lehet hallgatni a YouTube-on.

Kid Cudi - Mr. Rager (16+)

Kid Cudi legújabb klipjében azt a régóta ismert akciófilmes tételt bizonyítja, hogy hiába támad a főhősre több tucat rosszfiú, egyszerre mindig csak eggyel kell megküzdenie, a többiek addig úgyis vidáman ugrálnak a háttérben. Oké, akad pár pillanat a majdnem hét perces videóban, amikor ennél kicsit rosszabb az idén nyáron a Szigetet is megjárt sztár helyzete, sőt, a vége egy pillanatig igazi drámának tűnik, na de nem lövöm le a csattanót. A klipet Jérémie Rozan rendezte, neki köszönhető például a Chromeo tavalyi rendőrnős-gőzfürdős klipje és a Justice-féle We Are Your Friends emlékezetes videója is. Ez se lett rossz.

Is Tropical - Lies (18+)

Nyáron jelent meg a londoni Is Tropical bemutatkozó albuma a jónevű francia Kitsuné kiadónál, ami előtt nem sokkal mi is írtunk The Greeks című számuk nagyszerű klipjéről, amiben bár gyerekek gyilkolászták egymást, mégis rendkívül humoros és szórakoztató volt az egész, állítólag még Kanye West is imádta. Az új videóban senki nem bánt senkit, ennek ellenére ez is korhatáros, mivel vér helyett ezúttal szex van benne, nem is kevés. A fekete-fehér klipben egy sztriptíztáncosnő életének ruha nélkül töltött részébe nyerhetünk bepillantást, mindezt pedig Jonathan Leder nagy madarak repülésével vágta össze, nyilván a mondanivaló komoly művészi kifejezése érdekében. Sajnos távolról sincs olyan szórakoztató, mint a zenekar előző videója, bár, aki csinos nők és meztelen testek miatt szokott klipeket nézni, nyilván ezt is szeretni fogja.


opeth klip korn kid cudi klipmegosztás dum dum girls is tropical skrillex luomo



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása