2011.10.13. 09:59 – Lángoló Gitárok

MTV EMA: Legjobb Magyar Előadó - Bemutatkozik a Compact Disco

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Már javában tart a szavazás az MTV EMA idei jelöltjeire ezen az oldalon, így a Legjobb Magyar Előadónak járó díjára pályázó öt magyar zenekarra is. Idén a Bin-Jip, a Carbonfools, a Compact Disco, a Fish! vagy a Punnany Massif lehet Magyarország legjobbja. A közülük kikerülő győztes esélyt kap arra, hogy a hazai elismerés mellett induljon a World Wide Act címért a belfasti MTV EMA-n, ahonnan a Lángoló Gitárok helyszíni beszámolót szállít majd az olvasóinak, plusz lesz egy magyar buli is október 17-én a Corvintetőn, ahol fellép a Compact Disco, a Fish! és a Punnany Massif is, a magyar nyertes éjféli bejelentése után pedig Lavalava és Kollektíva dj-k szórakoztatják majd az egybegyűlteket. A héten mind az öt zenekart bemutatjuk egy mikrointerjú és egy mixtape keretében. A negyedik a Compact Disco.

Milyen emlékek fűznek titeket az MTV-hez?
Behnam Lotfi: A 90-es évek elején vezették be nálunk az MTV-t és onnantól kezdve nekem az lett a Bibliám. Órákat tudtam a TV előtt ülni. Kívülről fújtam a slágerlistákat, a lemezmegjelenéseket...stb. Nagy kedvencem volt a Most Wanted Ray Cokes-al, és a mára már kultikussá vált Beavis and Butthead.

Mi volt az első gondolatotok, amikor kiderült, hogy jelöltek lettetek?

BL: Személy szerint nagyon örültem a jelölésnek! Mindig is a kedvenceim közé tartoztak a díjátadó műsorok, és gyerek fejjel többször elképzeltem hogy majd egyszer én is ott lehetek egy ilyen rendezvényen. Tudom ez még a jelöléssel együtt is egy távoli álom marad, hiszen nem elég a magyar kört megnyerni, mert ezután lesz még egy szavazás. De már önmagában a jelölésnek is nagyon örülünk!

Miért fontos szerintetek díjakkal jutalmazni az előadókat?
BL: Ezek visszajelzések. Ha a közönség szavaz rád, akkor nagyjából kiderülhet hogy mennyire szeretnek téged, ha pedig a szakmától kapod a díjat, akkor az egy hátba veregetés, hogy jó úton haladsz. Nekünk az év elején sikerült egy Fonogram-díjat elhozni, most itt az idő, hogy kiderüljön mennyire van mögöttünk a közönség!

Van olyan kategória, amit még felvennétek a MTV EMA listájára?
BL: Talán a sok-sok kategóriából kimaradt a legjobb lemez, vagy az év felfedezettje!

Ti kinek adnátok idén díjat és miért? (Klip, dal, bármi)
BL: Beastie Boys - Make Some Noise videója megérdemel egy díjat.

Mi lesz az első dolog, amit azután tesztek, hogy megnyertétek a díjat?
BL: Biztos hogy megünnepelnénk a dolgot, és még jobban rá kapcsolnánk a külföldi terjeszkedéssel. Nem azt mondom, hogy ez mindent megváltoztat, de talán nem olyan rossz ha a biográfiánkba odaírhatjuk, hogy MTV EMA 2011 Winner!

Mit csinál most a zenekar, mit terveztek még erre az évre?
BL: Jelenleg szüretelünk. A szépen megérett második lemez termését szüreteljük és nagyon sokat koncertezünk, járjuk az országot, hogy minél több emberhez eljussunk és megmutassuk magunkat élőben. Erre az évre még ki fogunk jönni egy vadonatúj dallal, ami egyenlőre még meglepetés, illetve hamarosan elérhetővé tesszük ingyenesen azt a két feldolgozás dalunkat, amit Ákos tiszteletére készítettünk az MTV IKON rendezvényre.


pop elektro mtv ema compact disco interú



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása