2011.11.21. 14:33 – Lángoló Gitárok

Érzések boltja – A Hollywoodoo új EP-je

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hw_02.jpg
Érzések boltja
címmel ma jelent meg a Hollywoodoo új EP-je, amit most az elejétől a végéig meg lehet hallgatni itt a Lángoló Gitárokon. Aki le is szeretné tölteni, a zenekar honlapjáról ezt megteheti. Bónuszként egy klipet is bemutatunk, ami a címadó dalra készült néhány elismert színész szereplésével. Ja, és van egy kis interjú is.

Nem pont így terveztétek ezt az EP-t.
Trócsányi Gergely: Az új anyag ötszámosra bővült a korábban tervezett 4 helyett. Ebből egy dalt, a Vörös az ég alját még év elején rögzítettünk, de ez mégis szerves részét képezi a lemeznek. Egyébként ugyanabban a stúdióban dolgoztunk, mint legutóbb, Bodnár Péter hangmérnökkel.

Hogyan jellemeznétek az új lemezt: a könnyedebb vonalat viszi tovább, vagy a zajosabbat?
Urbán Szabolcs: Felbuzdulva a Light lemez sikerén, megtanultunk sokkal szélesebb terpeszben állni, és ennek a látványnak avíttságát korszerű rockzenével ellensúlyozni. Mindezt azzal megspékelve, hogy a rekamié aljából előszedett trombitát is portalanítottuk. Ezzel a mozzanattal sokak és a magunk régi vágyát is kielégítettük: a stabil oldalfekvést felváltottuk egy állatira erotikus pózra.

Van koncepció az anyag mögött?
Rembeczki Gábor: Kicsit rávilágítunk arra, hogy a fogyasztói társadalom instant módon szerzi be már az emberi érzelmeket is. Ezt sugallja a cím is, igen erőteljesen és egyértelműen. A mondanivalót nem bonyolítjuk túl továbbra sem, egyszerű és könnyen befogadhatóak a dallamok is.

Egy friss klipet is készítettek a címadó dalra.
USz
: Ahogy a lemezborítón is látható: baszhatjuk, de pozitív értelemben.
Nirnsee Krisztián: Declan Hannigan ötlete alapján Páth Dani operatőri munkája révén született meg ezen remekünk. Érdekessége, hogy szereplőválogatást is tartottunk, így a barátaink, ismerőseink és néhány elismert színész (Szőke András, Vlasits Barbara, Sípos Eszter, Tóth Richárd és Radnai Márk) részvételével zajlott le a nagyon jó hangulatú forgatás. Történetünkben a főszereplő egy érzésutazáson vesz részt különböző kemikáliák hatására orvosi ellenőrzés alatt. Az utazás végén magányosan ébred és döbben rá, hol is járt valójában.

A borítónak is külön története.
Hohl Árpád
: Orfűről tartottunk hazafele miután átvészeltünk egy hatalmas vihart. Épp megálltunk egy benzinkútnál az éjszaka közepén, teliholdkor természetesen, ahol a következő látvány fogadott minket: a két eb a legélvezetesebb módját választotta a vánszorgó idő agyoncsapásának. A nászuk az ólomsúlyú hosszú percek ellenére is kudarcba fulladt, pusztán csak a vágyak tengere maradt fönt.

Várható nagylemez vagy turné?
NK
: Nem feltétlen tervezünk nagylemezt, inkább a netes megjelenést helyezzük előtérbe, haladván a korral.
TG: Próbálunk igazodni az igencsak átalakult zenefogyasztási szokásokhoz, ugyanis már nem konkrét előadókat, albumokat keresnek az emberek, hanem adott számokat. Végül is ez egy kísérlet volt részünkről: az utóbbi időben demóként rögzített 15 dalból ezt az 5-öt választottuk ki közösen.
RG: A már említett változások miatt elképzelhető hogy a továbbiakban is ezt a metódust követjük majd. Persze nem zárjuk ki teljes mértékben egy klasszikus vágású album megjelentetését, meglátjuk, mit hoz az idő.
: A lemezmegmutogató koncert december 2-án lesz a Szeparé klubban. Az EP fizikai formában csak limitált számban lelhető fel, a belépő mellé adjuk ajándékba; így duplán érdemes eljönni. Természetesen az Érzések boltját országos turné keretében is a nagyérdemű elé tárjuk, a dátumok fellelhetők lesznek a honlapunkon, de az első állomás december 2.


interjú rock hollywoodoo



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása