2011.12.08. 14:00 – Lángoló Gitárok

We Are Not Unique - A OneHeadedMan új kislemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A OneHeadedMan egy olyan zenekar, akikkel kapcsolatban a legtisztességesebb, ha rögtön a poszt elején tisztázzuk: az egyik szerzőnk, Tóth András Dániel is a tagja. Így aztán kritikát például nem valószínű, hogy írunk róluk, helyette megkérdeztük őket a nemrég megjelent új kislemezük kapcsán, hogy mit is érdemes tudni az egyes számokról, meg úgy egyáltalán erről az egészről. Zenekari kommentek a dalokhoz majd a lapozás után, addig is a száraz tények: a kislemez címe We Are Not Unique, négy dal hallható rajta, amik felvételében több közreműködő zenész is részt vett. Az együttes egyébként négytagú, az énekesük neve Markovits Lídia, volt már egy nagylemezük két éve Winter, Thunder, Etc. címmel, néha klipeket is csinálnak, eddig kettőt sikerült, a Shine One Me című számukra készített videó itt nézhető meg. A dal 2011-es változata szerepel a most bemutatásra kerülő kislemezen, ami pedig a lapozás után máris meghallgatható. És ugye ott lesznek a dalok zenekari kommentjei is.

A OneHeadedMan zenekar kommentárja:

A We Are Not Unique kislemez megírása során kísérletezni akartunk más hangszerekkel, hangzásokkal. Ezért jött be a Manshuk esetén az udu (ami egy nigériai ütős hangszer, lényegében egy cserépedény), a cselló és a hegedű, a Shine On Me-nél a zongora, a The Roomnál pedig egy férfi énekes, Tarjányi Endre a Stonedirtből. Azt mi sem tudjuk még, hogy a jövőben egy-egy dalt rögzítünk, vagy újra album lesz, esetleg tematikus kislemezek.

Open Seas

Ez a dal egy korábbi dalunk riffjének "díszítéséből" nőtt ki. Egyszer csak szöget ütött a fejünkbe, hogy azt a kis részletet sokat kéne egymás után játszani, mert jól húz.

Manshuk

Két nagyon képzett, alázatos komolyzenész, Maróth Bálint és Balázs Gergely működött közre a dal felvételekor. Óriási élmény volt egy karosszékben ülve hallgatni, hogy András megírt témái százszor jobban szólnak a kezükben, mint amennyit a béna konzervszintikből ki lehetett hozni. Ez a dal egyébként a The Gate of Heavenly Peace című dalunk egyik témájából nőtt ki, izgatott minket, hogy tudnánk-e egy egész számot írni belőle. A cím Manshuk Mametovára, egy második világháborús kazah mesterlövésznőre utal.

The Room

Ezt a dalt idő hiányában tettük félre a Winter, Thunder, Etc. című lemezünk felvételénél. Ének nélkül maradt, és úgy gondoltuk, miért ne próbálnánk ki egy más hangot, egy teljesen más karaktert. Endrének nagyon jó hangja van, az egyik legjobb magyar rockénekesnek tartjuk. Egyébként a nyitó riff már talán 2000-ben megvolt. Ennyit az "új" számról.

Shine On Me (2011 version)

Az album elkészülte utáni időszakban merült föl, hogy legyen egy akusztikus szettünk is, ezért elkezdtünk átdolgozni pár dalt, végül a Shine On Me-t tettük fel erre a kislemezre. Noha akusztikusnak indul, végül itt is (ahogy a Manshukban is) áthágtuk a saját szabályunkat a zene kedvéért, és megszólal a torzított gitár. Egyszerűen a szám dinamikája követelte meg ezt. Vári Gábor szerint, aki hangmérnökünk volt és egy metálesztéta, ez a szám úgy gördül, mintha egy kellemes, biciklis popdal lenne. Ezt nem kommentálnánk.

Magas labda, tudjuk, de aki még bármire kíváncsi a kislemezzel kapcsolatban, az akár itt, kommentben is kérdezhet a zenekartól.


rock metál oneheadedman



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása