2011.12.09. 10:00 – [MTI] Lángoló Gitárok

Az Underworld lesz az olimpiai megnyitó zenei vezetője

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az Underworld lesz a zenei vezetője a 2012-es londoni olimpia nyitóceremóniájának - jelentették be a szervezők. A duó tagjai, Rick Smith és Karl Hyde Danny Boyle művészeti vezetővel dolgoznak együtt a 2012. július 27-én esedékes háromórás megnyitó ünnepség előkészületein. Az Underworld és Boyle együttműködése nem újkeletű: közösen dolgoztak a Trainspotting című kultfilmben, valamint a közelmúltban bemutatott, Frankenstein című, a londoni nemzeti színházban futó előadáson.

A filmrendező Boyle szerint az Underworld közreműködésével "helyére került a kirakós utolsó darabja". Az együttes tagjai a BBC-nek elmondták, hogy nagy megtiszteltetésnek érzik a nyitóceremónia rendezésének munkáját, hiszen "ez olyasvalami, amire nemigen lesz még egyszer esély".

Az olimpia rendezői legalább tízezer művészt hallgattak meg a nyitó- és a záróünnepség szereplőinek kiválasztására. Boyle és az együttes korábbi munkái nagyban meghatározhatták a szervezők döntését, többek között ez is magyarázhatja, miért egy fénykorát a kilencvenes években élő, mára jóval kevésbé meghatározó formáció kapott lehetőséget.


hír elektronikus underworld danny boyle olimpia 2012



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása