2011.12.15. 10:15 – Lángoló Gitárok

Jön a Stone Roses a Szigetre, Skrillex a Voltra, Björk a Balaton Soundra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ha minden igaz, megvan a következő Sziget első sztárfellépője. Mint azt októberben a Lángoló Gitárok is megírta, 15 év után jövőre újra összeáll a Stone Roses, akik két június végi manchesteri fellépés után világkörüli turnéra indulnak, új dalokat is játszanak, és talán még lemezt is készítenek. Ennek a világkörüli turnénak pedig, nagyon úgy néz ki, hogy 2012-es Sziget Fesztivál is része lesz, legalábbis ez olvasható jelenleg a zenekar Facebook-oldalán, és hivatalos honlapjukon is szerepel az infó, bár a hírt egyelőre a Sziget szervezői hivatalosan még nem jelentették be. A zenekar egyébként 1996-ban, már egyszer fellépett a fesztiválon, leszálló ágában, amikor a négyfős csapatból már ketten is hiányoztak az eredeti felállásból, és az együttes a koncert után nem sokkal fel is oszlott. Mindezek alapján az az érdekes szituáció állhat elő, hogy míg akkor feloszlásuk előtt, most újjáalakulásuk után nem sokkal zenélnek hazánkban. Amint bővebb információval tudunk szolgálni Ian Brown zenekarának magyarországi fellépéséről, rögtön megtesszük. UPDATE, 11:45: És máris tudunk friss információkkal szolgálni, a Sziget Szervezőiroda megerősítette a Stone Roses fellépését, valamint bejelentette, hogy érkezik Skrillex a Volt Fesztiválra, Björk pedig a Balaton Soundra. Bővebb információk a lapozás után.

Miután az elmúlt pár órában szárnyra kapott a hír, hogy jön a Stone Roses a Sziget Fesztiválra, tizenegy óra után nem sokkal a Sziget Szervezőiroda sajtóközleményben erősítette meg a hírt, tehát most már egészen biztos, hogy a 15 év után újra zenélő brit gitárzenekar 2012-ben fellép hazánkban. A zenekar egyébként jövő nyáron csak a világ legnagyobb fellépőhelyszínein és fesztiváljain mutatja meg magát, így többek között az éppen 20. alkalommal megrendezésre kerülő, jubileumi Szigeten.

Mindezek mellett sajtóközleményében a Sziget Szervezőiroda további világsztárok hazai fellépést jelentette be jövő nyárra.

A június végi Volt Fesztiválra érkezik a dance-világ jelenleg egyik legfelkapottabb fiatal sztárja, Skrillex, akit nemrég összesen öt Grammy-díjra jelöltek, többre, mint Lady Gagát és Katy Perryt együtt, ráadásul a Best New Artist kategóriában is esélyes, amire még soha egyetlen DJ/producert nem jelöltek korábban. Skrillex tehát akár egy történelmi jelentőségű díjjal a zsebében érkezhet a Voltra júniusban. A dubstepre ugráló tindézserek legnagyobb sztárja egyébként nemrég dolgozott együtt a Kornnal, és nem kizárt, hogy növekvő népszerűségének hatására más világsztárok felkérik a közeljövőben.

A nem sokkal a Volt után megrendezésre kerülő Balaton Soundra pedig – nem túlzás állítani – minden idők legkarizmatikusabb és legextravagánsabb popdíváját sikerült meghívni. Björk idén adta ki új nagylemezét, 2012-ben pedig szokásához híven kizárólag különleges színpadképet és látványvilágot bemutató koncerteket ad, ezek egyikét most már biztosan hazánkban, a Balaton partján.

A Sziget Szervezőiroda közleményében az elkövetkező hetekre-hónapokra további világsztárok bejelentését ígéri.


rock björk fesztivál hír the stone roses skrillex sziget 2012 volt 2012 balaton sound 2012



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása