2011.12.23. 13:00 – Lángoló Gitárok

A Kosheen a jövő évi SZIN első hivatalos külföldi fellépője

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A múlt héten a Sziget jelentett be három nevet (Stone Roses, Björk, Skrillex) a nyári fesztiváljaira, a napokban pedig a Szegedi Ifjúsági Napokról derült ki, hogy többek között a Kosheennal várja a fesztiválozókat jövő augusztus végén Szegedre. Az együttes legutóbb 2007-ben járt a városban, ekkor adták ki harmadik, Damage című albumukat, az eddigi hírek szerint pedig februárban jön a következő, Independence címmel – így nézve mindenképp van aktualitása az eddig főleg drum and bass-, triphop- és pop/rock-elemeket ötvöző együttes fellépésének, a rajongók biztosan örülnek. Mindezek mellett a SZIN szervezői további aktualitásokat jelentettek be a következő fesztivállal kapcsolatban, ezekről a lapozás után lehet bővebben olvasni, ahol a Kosheen a Hide U című száma egyáltalán nem hallgatható meg, hiszen azt már úgyis mindenkinek megvolt számtalanszor.

A SZIN-en 4 évvel ezelőtt egyszer már fellépő zenekart a többség néhány kétezres évek elején futó slágeréről ismerheti, ezek közül is a Hide U aratta a legnagyobb sikert, ami tíz évvel ezelőtt – nem kis részben egy John Creamer és Stephane K által készített remixnek köszönhetően – az egyik legnagyobb klubslágerek egyike volt a világon. A bristoli együttes tíz éve adta ki első és egyben legsikeresebb lemezét Resist címmel, ezen szerepeltek a Suicide, Catch, és a Hungry című slágerek is.

A szervezők elmondták még, hogy a SZIN hivatalos himnuszát jegyző Magna Cum Laude is biztosan fellép 2012-ben a fesztiválon, valamint folynak az egyeztetések több neves külföldi és magyar zenekarral és előadóval is.

A Szegedi Ifjúsági Napok a jövő évben is zöldfesztiválként definiálja magát, ennek jegyében igyekeznek a legtöbbet megtenni a környezettudatosság érdekében: a megszokott dolgok mellett (mint például repohár) 2012-ben már a tervek szerint digitális infópontok segítik a fesztiválozókat a tájékozódásban, és a több hazai zenei fesztiválon már sikerrel alkalmazott fesztiválkártya bevezetését is tervezik, amit igyekeznek minél felhasználóbarátabbá és praktikusabbá tenni.

A fesztiválra már most kaphatók bérletek, a karácsonyi akció keretében ezek jelenleg 13900 forintba kerülnek, december 31-ig megvásárolhatók, később ennél már csak drágábbak lesznek. A karácsonyi bérlethez egyébként egy díszcsomagolást is terveztek a szervezők, ami már az új SZIN-dizájnnal készült és a SZIN Facebook-oldalról tölthető le, amennyiben valaki fesztiválra akarja küldeni szeretteit karácsony alkalmából.

Újabb fellépők bejelentését jövő év elejére ígérték.


pop rock fesztivál hír elektronikus kosheen szin 2012



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása