2011.01.09. 13:48 – lánggitár

Vége a Kettőnégynek?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Hivatalosan elvileg ugyan csak tavaszig szünetel a Kettőnégy, de az is lehet, hogy végleg befejezi a metálműsor a működést. Alább látható az eddigi utolsó adás, ami lényegében egy klip, amit a Szelek szárnyán című dalhoz készítettek, ebben szerepelnek a műsor befejezésével kapcsolatos részletek. A számot Egyedi Péter Óriás-gitáros-énekes, Isten Háta Mögött-basszusgitáros szerezte, és a magyar metál-underground számos énekese szerepel benne. A dalt magát innen lehet letölteni, a videót pedig itt lehet megnézni:


metál hír kettőnégy



2011.01.08. 09:41 – dg

Félkarú dobost keres egy Def Leppard-tribute-zenekar

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nézzük, mi is a tribute zenekar! Olyan csapat, ami, minimum zeneileg, hűen akarja előadni egy a tagok által szeretett másik együttes dalait. Ez hol jól sikerül, hol nem. Az igazi tribute zenekar viszont külsőségekben is leutánozza az idolját. Úgy öltözködik, úgy mozog, úgy konferál, mint az eredeti. Utóbbi, persze, általában már inkább viccesnek hat a legtöbb esetben. Na, most a Pyromania nevű Def Leppard tribute zenekar is mindenben hasonlítani akar az eredetire, de ezzel náluk van egy kis gond, ugyanis Rick Allen, a Def leppard dobosa autóbalesetben elvesztette bal karját még 1984-ben. Allen akkor már hat éve az együttesben volt, és a tragédia után úgy döntött, folytatja a karrierjét, így a mai napig ő a csapat dobosa. A Pryomaniának pedig ez a baleset okozza a gondot, de úgy dönöttek, nem adják fel, hanem keresnek egy félkarú zenészt, aki teljes mértékben le tudja utánozni Allent. A továbbra kattintva elérhető az ehhez kapcsolódó, kézzel írt hirdetési plakát.


rock hír tribute def leppard



2011.01.07. 13:43 – lánggitár

Szabályok a Portisheadnél

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Portishead zenei felelőse, Geoff Barlow a Twitteren kürtölte világgá kissé katonás elképzeléseit a negyedik lemez kapcsán, a hatás fokozása kedvéért nagybetűzéssel. "NEM lesznek ingyen letöltések. NEM lesznek bónusz dalok. NEM lesznek remixek. NEM lesz rejtett hossz. NEM lesz plusz tartalom. NEM lesznek vállalati partnerek. NEM lesznek divatos dolgok. NEM lesznek bulvárfotók. NEM lesz 25 Font egységköltség. NEM lesz street team. NEM lesz Myspace. NEM lesz sztárproducer. NEM lesz Twitter. NEM lesz sajtós/blogger-koncert. NEM lesznek akusztikus felvételek. NEM lesz találkozás a zenekarral. NEM lesz rövidített verzió. NEM csak iTuneson lesz meg. NEM lesz sajtós megjelenés. NEM lesz ázsiai verzió. NEM lesz rádióbarát. Csak a zene és mi." - fogalmazta meg kiáltványszerűen. A Portishead egyébként nemrég jelentette be, hogy ezúttal ők lesznek a kurátorai a londoni ATP fesztiválnak júliusban.


hír portishead elektro trip hop



2011.01.07. 11:00 – mista

Ijesztően meglepő - klipmegosztás best of 2010

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Idei első klipmegosztásunk még az előző év jegyében telik, összegyűjtöttük ugyanis 2010 szerintünk legjobb videoklipjeit. A lista összeállításánál számos szempontot figyelembe vettünk, ezekkel mélyebben nem untatnánk senkit, az viszont fontos megjegyezni, itt most elsősorban nem a zenén, hanem a klipeken van a hangsúly. Bár, azt azért komolyan figyelembe vettük, hogy mennyire passzol a kettő egymáshoz egy-egy videó esetében, valamint hogy a látottak végig fenntartsák az érdeklődést, hiszen az ellaposodás a műfaj egyik jellemző rákfenéje. Az elkészült lista alapján messzemenő következtetéseket levonni és trendekre rámutatni nem akarunk, az azonban 2010-ben is világosan látszott, hogy a jó ötleteket és a szárnyaló vizuális fantáziát nagyon nehéz pótolni bármivel is, viszont ha ez rendelkezésre áll, úgy már elég nehéz hibázni.


uffie hot chip bestof ok go klip beyoncé lady gaga canada adele white lies klipmegosztás el guincho duck sauce foxy shazam amon tobin



2011.01.07. 07:45 – Hirdetés

Percossa: Rebels of Rhythm

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Először látható Magyarországon a velős és energetikus performanszairól híres zajszínházi társulat, a holland Percossa. A tánc, cirkuszi művészet, pantomim és árnyjáték amalgámját előállító együttes művészetét olykor „szavak nélküli színházként” is szokták jellemezni; a minimálzene, dzsessz, funk és dance szegleteit felfedező előadásukat didzseridu, japán dobok és rebellis holland humor fűszerezi.

A négy zajszínész karrierje a 80-as évek végének Dél-Franciaországában kezdődött, ahol az utcazenészekhez szokott járókelő figyelmét csak újabbnál újabb hangszerek és egyre látványosabb ötletek bevetésével tudták elcsípni. Tíz évvel később, az utcán megszerzett tapasztalatokkal felvértezve nekivágtak a színháznak, és Rhythmix címmel debütáló programjukat 1998-ban már a színfalak között mutatták be. 2006-ban nagy sikerrel szerepeltek Tajvanon, az együttes jubileumát ünneplő, 2008-as Ten Years Off The Streets című turnéját pedig Európában és Ázsiában is lelkes kritikák fogadták. És bár az együttes hatalmas, 180 centi átmérőjű ōdaiko dobjai már rég nem férnének el abban a kis furgonban, amivel pályájuk kezdetén járták az országot, a Percossa rendszerint telt házas előadásait azóta is áthatja az utcazenészek spontaneitása és állandó megújulást sürgető étosza.


hír program percossa



2011.01.06. 14:00 – [MTI]

Eminem lemeze fogyott a legjobban az USA-ban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Jól sikerült Eminem visszatérése a zenei életbe: legújabb, Recovery című albuma 2010 legtöbbet eladott lemeze lett az Egyesült Államokban. Az albumból júniusi megjelenése óta 3,4 millió példányt adtak el a Nielsen SoundScan adatai szerint. Második helyen Lady Antebellum Need You Now című lemeze végzett 3,1 milliós eladott példányszámmal. Taylor Swift Speak Now című lemezét 2,96 millió példányban vették meg október óta, ezzel kivívta az összesítésben a harmadik helyet. A legtöbbet eladott dalok listáját Katy Perry California Gurls című slágere vezeti. A Snoop Dogg közreműködésével készült dalt összesen 4,4 milliószor adták el. A második legnépszerűbb dal Train Hey, Soul Sister című száma, a harmadik pedig Eminem és Rihanna közös slágere, a Love The Way You Lie.


hír hip hop eminem



2011.01.06. 11:40 – lánggitár

A legdurvább szakítós dalok

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Már Nick Hornby a Pop, csajok satöbbijében is mélyrehatóan boncolgatták a szerelmi bánat, és a popzene kapcsolatát, és valószínűleg mindannyian tudjuk, hogy a kettő tényleg kéz a kézben jár. Van zene a friss kapcsolatokhoz, van zene közös ébredéshez, van zene dugáshoz, de leginkább mindenkiben a szakításkor hallgatott dalok maradnak meg. A The Man From The Garage blog most arra a feladatra vállalkozott, hogy összeszedje minden idők 17 legjobb szakítós dalát, de nem a sírós romantikázósokat, hanem amik főleg a düh levezetésére szolgálnak. Katt a továbbra, tüntessük el a pengéket, és merüljünk el az egyedüllétben.


lista szakítós dalok



2011.01.06. 09:45 – lánggitár

Befejeződött a Pink Floyd EMI elleni pere

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Igazából nem tudni, hogy a Pink Floyd számára most pozitívan vagy negatívan végződött-e az a per, amit a hatvanas évek második felében alakult rockzenekar indított az EMI ellen, ugyanis az a döntés született, hogy a csapat új szerződést köt a súlyos anyagi gondokkal küzdő lemezkiadóval. A Pink Floyd még tavaly márciusban indított pert saját kiadója ellen, mondván, az EMI-nak nem volt joga külön dalonként árulni a lemezeiket az olyan oldalakon, mint az iTunes vagy az Amazon. A zenekar szerint így sérül a lemezek koncept jellege, egyes daloknak, kiragadva az eredeti zenei környezetből, semmi értelmük nincs. A kiadó azzal védekezett, hogy az a kitétel, miszerint a dalokat csak együtt, albumként lehet értékesíteni, csak a fizikai terjesztésre vonatkozott, az online-ra nem. A most kötött szerződés öt évre szól, látszólag a zenekar is örül neki, viszont az EMI, akik 1967 óta gondozzák az együttes lemezeit, továbbra is eladhatja külön is a dalokat.


rock pink floyd hír emi



süti beállítások módosítása