2011.04.30. 10:00 – mista

Nemváltó műtét és muffineső - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Harmadik részéhez érkezett Martin Solveig vicces, önironikus, sportpályákat kedvelő videószériája: a francia dj és producer ezúttal nem a Roland Garroson, hanem a Stade de France-ban parádézik. A tavaly már a világűrt is elérő brit Monarchy klipjében muffineső közepette nővé alakítanak egy fiút, Big Boi és a nagyszerű Janelle Monae pedig egy képregényszerű videót készített. A győri Ketioz lakótelepi klipjében a szürke házaknál érdekesebb egy szép szempár, az Anti Fitness Club videójában meg leginkább rajongók szerepelnek, de a biztonság kedvéért feltűnik Fluor Tomi is. Itt az eheti klipmegosztás.


tóth gabi klip bob sinclar ganxsta zolee kowalsky fluor bereczki zoltán anti fitness club klipmegosztás martin solveig big boi monarchy ketioz janelle monae hajnalke



2011.04.29. 18:12 – lánggitár

Mike Mangini a Dream Theater új dobosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Dream Theater hivatalosan is bejelentette, hogy a zenekar új dobosa Mike Mangini lett. A rendkívül technikás és elismert session-zenészként számon tartott Mangini eddig olyan zenekarokban játszott, leginkább kisegítőként, mint az Annihilator vagy az Extreme, de ő dobolt Steve Vai, sőt, a Dream Theater-énekes James Labrie lemezein is. A progresszív metálzenekar új, 48 éves dobosa a tavaly kiszáll alapítótag és egyik fő dalszerző, Mike Portnoy helyére lépett be. A zenész hangsúlyozza, hogy rettenetesen tiszteli az elődjét, méltó akar lenni Portnoy helyére, de persze ő egy más egyéniség is. Emellett természetesen mindenki rettenetes nagy izgalommal tekint a közös munka elé (sőt, az új nagylemezt ugye már meg is csinálták), és persze a nyilatkozatokban is agyondicsérik a másikat. A Dream Theater idén augusztusban fellép a Fezen első napján.


rock metál hír dream theater



2011.04.29. 17:00 – Hirdetés

That's me on the spotlight

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Volt idő, mikor a rokolyák egy-egy bécsi karmester pálcájától csúsztak a padlóra. A szteppcipőknek és jazztrombitáknak is megvolt a maguk ideje, aztán végül jöttek a cicanadrág visíttató busa hónaljak és gitárszintik.
De talán nem túlzás állítani, hogy a dj füles egyértelműen a XXI. század glóriája. Akiknek igazán jól áll: villámgyorsan ikonok lesznek és akár minden este a mennybe mehetnek. Ráadásul nem kell már évekig a villamosgitárral szenvedni ahhoz, hogy bárki szexi bugyikat kapjon az arcába. Ma már elég lehet egy laptop, némi gyakorlás és persze sok-sok tehetség is.


pr hír



2011.04.29. 09:45 – lánggitár

Már csak harminchármat kell aludni a Roxette-ig

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A tíz év kihagyás után ismét aktivizálódott Roxette elkezdte turnéztatni az idén megjelent Charm School című lemezét. A svéd duó Dél-Amerikában kezdte meg a koncertezést, de hamarosan átrepülnek Európába is, ahol új lemezük legjobb dalai mellett természetesen a régi slágerek is előkerülnek. A zenekar persze tisztában van a turnézás okozta megerőltetésekkel, ezért a 2002-ben még agytumorral kezelt Marie Fredriksson a jó forma, és az egészsége érdekében semmilyen más elfoglaltságot nem vállal a koncertezésen kívül. A Roxette előtt Tolvai Renáta lép fel június 1-én, akit több szakmai- és közönségdíjra jelöltek mostanában, emellett új lemezt is készít, a legtöbb embernek pedig a Megasztár ötödik szériájából lehet ismerős.


pop hír roxette



2011.04.29. 08:47 – AronH

Kreatív szusz

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Tv On The Radio - Nine Types Of Light
(Interscope)

Ahogy az évtized amerikai idézőjel-popjának egyik zászlóvivője az LCD Soundsystem berekesztésével leköszön, úgy a másik, relatív csöndben kiadja a legújabb lemezét. A majdnem minden jelentős médium által szent tehénként kezelt TV On The Radio felé sokan egész máshogy közelítenek. Én, mint késői csatlakozó valamiért mindig a (köveket a magasba!) Radiohead felől tudtam elemezgetni az elhangzottakat, de úgy ám, hogy az egész úgy szól, mintha valamiféle gonosz (?) erő egy pálmás tengerparti metropoliszba kényszerítené Thom Yorke-ot és a többieket, és rájuk parancsolna, hogy fejeteket veszem, ha nagyon szomorkodni mertek!, és így szerencsétleneknek nem maradna más, mint csak néha, hébe-hóba közvetíteni a fájást, mert hát valahogy csak muszáj.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (4,5/5)

lemezkritika pop rock tv on the radio ezt hallgasd



2011.04.28. 15:48 – lánggitár

Scout Niblett és Ben Frost a Trafóban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A koncert szervezői állítólag a spanyol Primavera Sound fesztiválon nézték ki maguknak ezt a két nevet, akiknak fellépése minden bizonnyal kuriózum lesz Budapesten április 5-én. A hagyományos hangszereléshez talán Scout Niblett áll közelebb, de ő is csak gitárral és dobbal kísérteti a bluesban, grunge-ban, és amerikai alterben gyökeredző zenéjét. Niblett 2001 óta adja ki rendszeresen egyre népszerűbb lemezeit, legutóbbit épp tavaly. Más irányból közelít, de szintén nem mindennapi élménnyel kecsegtet Ben Frost egyszemélyes produkciója. A gitár - laptop kombóból logikusan ugrik be a nemrég szintén nálunk járt Fennesz, és tényleg található némi átfedés a két kísérleti zenész életműve között, de Frost talán még messzebbre is eljuthat az ambientből táplálkozó zenéjével, köszönhetően a híresen hatásos fellépéseinek, amik közül egyet most a Trafó közönsége is elcsíphet.


ajánló trafó ben frost scout niblett



2011.04.28. 13:31 – dg

Nem csak a Szigeten zenél Geszti Péter

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Csütörtök délelőtt a Pannónia stúdióban tartott rendhagyó sajtóbeszélgetésen jelentették be, hogy a már egy ideje terjedő pletykák igazak, Geszti Péter valóban visszatér a magyar zenei életbe, és ez nem csak a Sziget mínusz egyedik napján való fellépést jelenti, hanem új zenei projektet is indít. Az új formáció neve Gringo Sztár. Geszti ezzel nem csak a Beatles-dobos Ringo Star előtt akar tisztelegni, hanem valahogy ki szerette volna fejezni az általuk játszott zene sokszínűségét is, amellett, hogy az ő zenébe való visszavándorlását is szimbolizálja a gringo szó, ami a spanyol-portugál nyelvterületen fehér bőrű bevándorlót jelent. Zeneileg saját bevallása szerint a poptól kezdve a jazzen, a rapen és a diszkón át a balkáni népzenéig mindent ötvöznek a Gringo Sztárban. A rapper elmondta, az egész zenekar lényege az, hogy hatalmas parti alakuljon ki minden koncerten, az emberek érezzék magukat jól. A projekt zenei agya Erdélyi Péter, aki eddig klasszikus- és jazz-zenét szerzett, de Geszti szerint a poppal is kiválóan boldogul. Erdélyin kívül a Balkan Fanatik is szerzett pár dalt a majd ősszel megjelenő első lemezre. A 15 tagú formáció első koncertjére a siófoki Coke Clubban kerül sor július 15-én (az egész projekt támogatója a balatoni szórakozóhely), de természetesen a szigetes fellépésen is ott lesz a Gringo Sztár.


hír geszti péter gringo sztár



2011.04.28. 12:10 – _fá_

Paradigmaváltás nélkül, szórakoztatóan

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Beastie Boys – Hot Sauce Committee Part Two
(EMI)

A 2004 óta első teljes értékű stúdiólemezét kiadó Beastie Boys újkori albumait kétféle módon lehet hallgatni. Az első verzió a beteges új utáni vágyakozás: képviselői szeretik hangoztatni, hogy a Hello Nasty, hardkórabb verzióban az Ill Communication után teljesen felesleges volt a New York-i zenekarnak bármit is csinálnia, hiszen úgyis csak gyenge önismétlés, a saját poénjaik ismételt elsütése. A másik nézőpont örül annak, hogy egyáltalán létezik még Beastie Boys, mert bár tényleg semmi újat nem csinálnak már, egy másik zenekar sem szól hasonlóan, márpedig erre az ugrálós hip hopra akkor is igény lesz, ha jövőre mégsem jön el a világvége.

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (4,1/5)

lemezkritika hiphop beastie boys rap



2011.04.28. 08:00 – lánggitár

A japán földrengés oka

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Weedeater, Zoroaster, Haw @ Tündérgyár, 2011.04.25.


A Tündérgyár érdekes hely. Az ember sose tudja eldönteni, hogy koncepció-e a lepusztult romkocsma érzés, vagy csak még nem fejezték be a munkát. Igaz ez főleg a nagyjából építési területnek kinéző koncertteremre is, ami amúgy tökéletesen passzolt az est fellépőihez.


rock metál doom koncertbeszámoló zoroaster haw sludge weedeater



süti beállítások módosítása