2011.09.25. 12:00 – Kovács M. Norbert

Mindenki Jennifer Lopezt akarja - klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Kerekes Band elkészítette nyári slágere videoklipjét azoknak, akik szeretik a pálinkát, a nőket, és a meztelen férfi felsőtesteket. A Mastodon új videójában csúnyán pórul jár egy telhetetlen drogos, a Kvelertak kegyetlen vérfürdőt rendez erős idegzetűeknek, Björk klipjén pedig sokan dolgoztak, mégsem lett izgalmas. Viszont itt van Jennifer Lopez, akiért mindenki megőrül, ez pedig karrierje eddigi legjobb klipjét eredményezte.


björk klip jennifer lopez kerekes band mastodon klipmegosztás mégötlövés kvelertak



2011.09.24. 15:00 – _fá_

Minden idők legmegrázóbb Smells Like Teen Spiritje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Egy ismeretlen iskola kimittudján az egész internetet megrengető produkció került előadásra. Egy azóta vélhetőleg feloszlott zenekar úgy döntött, mivel a Smells Like Teen Spiritet úgysem lehet elrontani, előadják azt a spanokból, tanárokból, és szülőkből álló közönségnek. A hangszeres teljesítményre az énekeslány produkciója teszi fel a koronát, aki a refrénnél egészen új értelmet ad az érzelemkitörés szónak.


videó nirvana smells like teen spirit nevermind nap



2011.09.24. 14:30 – KirschAndrás

Élet a Nevermind előtt és után – a Ten és a Badmotorfinger

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


A közhiedelemmel ellentétben a grunge-ra igenis létezik általánosan elfogadható definíció: az a Seattle-i gyökerekkel bíró műfaj, mely a 90-es évek elején romba döntötte a PVC- és a piramisszegecs-ipart. A Soundgarden-Alice In Chains-Nirvana-Pearl Jam négyes közül pedig egyértelműen legutóbbin csattant a heavy metal ostora. Az érintett zenészek ugyanis a „kibaszott MTV” mellett a „kibaszott Pearl Jam” kifejezéssel dobálóztak a legnagyobb előszeretettel. Ez jobbára két dolognak volt köszönhető: a műfaj első meghatározó lemeze az ő nevükhöz kapcsolódott (Ten – 1991. augusztus 29.), ugyanakkor anno egyetlen Seattle-i zenész énekstílusa és színpadi munkája nem aktivizált olyan népes klónhadsereget, mint Eddie Vedderé.


rock pearl jam soundgarden



2011.09.24. 14:00 – Lángoló Gitárok

A kiadója is a Nirvanát ünnepli + Játék értékes nyereményekért!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


A Nirvana Nevermind lemeze pár hónappal a szeptember 24-ei megjelenés után olyan gyorsan kelt el milliós példányszámban, hogy azt még a zenekar is alig tudta felfogni (Dave Grohl nyilatkozata). Rövid lappangás után minden albumon dolgozóra romlott a siker, ami kb. ugyanilyen gyorsan múlt is el, mikor Kurt Cobain pár évvel később főbe lőtte magát. Maradt tehát a zenekar hagyatéka, amiben a legfontosabb szerepet természetesen a Nevermind játssza. A lemezt Cobain nem szerette, de volt helyette több tízmillió rajongó, aki megtette helyette. Na meg imádta a kiadó is, ami most többfajta verzióban dobja piacra ismét az albumot. Nézzük részletesen mihez is juthatunk hozzá szeptember 27-től, plusz legalul egy játékot is meghirdetünk a témából már kikövetkeztethető nyereményekért.


játék nirvana nevermind nevermind20



2011.09.24. 13:30 – _fá_

Smells Like Teen Spirit - A zenegépek legnagyobb slágere

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Aki akár egy kicsit is megtanult gitározni, az szinte biztos, hogy játszotta a Smells Like Teen Spiritet párszor. Meg is volt az ok, hiszen nem nehéz, akusztikuson is jól szól, ráadásul nagyszerűen lehet vele a haverok előtt vagizni, mert még a legbunkóbbak is ismerik. A dal mellesleg a Paradise City mellett kötelező kelléke a teljes magyar zenegépállománynak is, illetve kihagyhatatlan csúcspontja minden középiskolai klubos rockteremnek. A Nirvana olyan helyekre is eljutott ezzel a pár akkorddal, ahova véletlenül sem akart, és bizony eljátszotta néhány olyan előadó is, akik miatt Kurt akkor is meghúzta volna a ravaszt, ha korábban eszébe sem jut ilyesmi.


rock nirvana feldolgozás smells like teen spirit nevermind20



2011.09.24. 13:00 – _fá_

Akiknek a Nevermind változtatta meg az életét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


1992 januárjában a korábban csak szűk körben népszerű Nirvana második lemeze megelőzte a Billboardon az addig masszív egyeduralkodó Michael Jackson Dangerousét. Ez volt talán az első látványos sikere annak a hullámnak, aminek hatása a mai napig is érezhető a könnyűzenében. Lehet tragédiának tartani, visszasírni, unni, de valahogy mindenképp viszonyulni kell a Nevermindhoz, illetve az általa generált változásokhoz. Az nem lehet meglepetés, hogy a Nevermindon nem csak a zenekar három tagja dolgozott, mint ahogy az sem, hogy ha valakinek köze van egy ilyen jelentőségű lemezhez, annak alapvető fontosságú eseményként szerepel később az életrajzában. Kinek a felkapaszkodást, kinek a megismételhetetlen csúcsot jelentette, ezért vegyük is gyorsan át, hogy is alakult a három helyen felvett lemez stábjának élete.


rock nirvana nevermind20



2011.09.24. 12:30 – Lángoló Gitárok

Én és a Nevermind – Emlékek a Nirvana klasszikus lemezéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


1991. szeptember 24-én, ezen a napon jelent meg a Nirvana második, Nevermind című nagylemeze, amiről a korabeli sajtó először alig vett tudomást. Azóta viszont nem csak, hogy az akkori fiatal generáció meghatározó anyaga lett az album, hanem az igazi klasszikusok közé emelkedett a több mint 30 millió eladott példányával, amely szám mind a mai napig növekszik. A lemezről, főleg az énekes-gitáros Kurt Cobain öngyilkossága után, számtalan elemzés megjelent, hogy miért fontos, miért rossz, miért túlértékelt. A Smells Like Teen Spirit dalukat lehetetlen eltávolítani bármilyen rockdiszkóból vagy zenegépből, már legalább annyian ismerik világszerte, mint a Smoke On The Watert, sőt, feldolgozásban talán köröket is ver rá. Ráadásul ugye maga a zenekar, illetve a lemezen dolgozók sem gondolták volna előre, hogy ebből ekkora durranás lesz. Azóta persze már sokan belemagyaráznak sokmindent a Nevermindba és ezzel együtt a Nirvanába, Cobain legenda lett, és emiatt aztán valamit mindenki érez a zenekar iránt. Alább például magyar zenészek (plusz egy nem zenész) mondja el érzéseit az album kapcsán. Vigyázat hosszú lesz, de talán ez a nosztalgiázós hangulat átragad a kommentelőkre is. Mindezek előtt azonban Dave Grohl dobos nyilatkozata következik a Spin magazinból idézve:


rock nirvana nevermind20



2011.09.24. 12:00 – Rácz Mihály

Jó kis poplemez – Nirvana-kritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nirvana - Nevermind
(Geffen)

A ’89 novemberi Pecsás koncert után nem gondoltam volna, hogy ilyen jó kis poplemezzel áll elő ez a trió, bár ott nem is rájuk voltam igazán kíváncsi, hanem az akkor sokkal nyerőbb szériában utazó Tad-re, igaz végül a Nirvana jobban bejött, meg is jegyeztem magamnak Kurtot, ahogy hatvanas éveket idéző stílusával, és lazának épp nem nevezhető punkos undorával vészelte át a reménytelenül hangulattalan bulit.


lemezkritika rock nirvana nevermind20



2011.09.23. 23:23 – Lángoló

15 év, 15 DJ, 15 remix – Colorstar a Corvintetőn

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Komplementer
címmel remixalbumot jelentetett meg a az immár másfél évtizedes múltra visszatekintő budapesti Colorstar a NaRator Records gondozásában. Az együttes - melynek zenéjében többek közt az elektro, a világzene és a pszichedelikus gitárzene találkozik, tizenöt régebbi szerzeményét dolgoztatta, értelmeztette át hazai elektronikuszenei producerekkel és DJ-kel, egész pontosan tizenöttel, többek közt Deutsch Gáborral, Titusszal, az Óperentziával, vagy a Bernathy & Sonnal - s a zenekar által kiírt remixpályázat győztesével, Gargajjal. Ez alkalomból látja vendégül szeptember 24-én a Corvintető a zenekart, amely elhozza vadonatúj remixlemezét is, melyet a helyszínen kedvezményesen lehet megvásárolni. A koncert után a Future Music veszi át a főszerepet őszi szezonnyitó bulijával, melynek vendége nem más, mint Drumsound & Bassline Smith Angliából. A brit fellépők a 90-es évek vége óta jelen vannak a nemzetközi drum and bass-színtér élvonalában, zenei világuk rendkívül erőteljes hatást gyakorolt és gyakorol producerekre mind a mai napig.
 


pop rock program electro colorstar



süti beállítások módosítása