2012.01.09. 20:22 – Lángoló Gitárok

Újjáalakult az At The Drive-In

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


A reggeli Mars Volta- és Omar Rodriguez-López-hír után kissé váratlanul ért minket az At The Drive-In honlapján és Twitterjén megjelenő információ, miszerint a post-hardcore zenekar 11 év után megtöri a csendet. Hogy ez mit jelent pontosan, azt még nem tudjuk (UPDATE: azóta kiderült, hogy egyelőre csak két koncertet jelent a kaliforniai Coachella fesztiválon), de egyrészt örülünk neki, ha az ereje teljében, egy tökéletes nagylemez után 2001-ben feloszló zenekart újra láthatnánk a színpadon, másrészt meg nem igazán tudjuk, hogy mit gondoljunk azok után, hogy a zenekar tagjai folyamatosan elutasították a reuniont. Persze valószínűleg van az a pénz, szóval most vagy lerombolják a mítoszt vagy fanyalgás nélkül jót szórakozunk majd. Az utóbbiért szorítunk.

Az At The Dirve-In 1993-ban alakult El Pasóban, karrierjük során kihoztak három kiváló nagylemezt, majd hirtelen feloszlottak. Utóbbi lépés azért is ért mindenkit váratlanul, hiszen az utolsó albumukkal, a 2000-es Relationship of Commanddal érték el a legnagyobb kritikai és kereskedelmi sikerüket, bár ehhez valószínűleg a multikiadós háttér is hozzájárult. A feloszlás után a csapat egyik feléből lett a Mars Volta, a másikból pedig a Sparta. Rajongók viccelődve szokták mondani, hogy az előbbibe mentek a drogosok, utóbbiba pedig az alkoholisták, mindezt a két csapat stílusára alapozva, amiben valljuk be, van valami. Mindkét zenekar aktív, a Mars Volta egyenesen lemezt tervez 2012-re, ahogy a Sparta is, akik viszont kissé akadozva működtek a közelmúltban: három év szünet után tavaly indultak újra.

Az At The Drive-in ilyen zenét játszott:


punk rock hír at the drive in



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása