2012.01.16. 16:30 – mista

Új Orbital-nagylemez jelenik meg áprilisban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nyolc év után új albummal jelentkezik és turnéra is indul idén a kilencvenes évek egyik legfontosabb brit elektronikus zenei formációja, az Orbital. Az együttes 2004-ben adta ki legutóbbi, Blue Album című lemezét, majd felfüggesztették működésüket, ami után 2009-ben tértek vissza, ám akkor még csak élő show-kkal, új album mostanáig nem készült. Az eddigi hírek szerint április elsején megjelenő nagylemezen többek között a főként Angliában ismert Lady Leshurr, valamint Zola Jesus is szerepel majd, a címe pedig az lesz, hogy Wonky. Hogy mindennek van-e köze az ugyanilyen néven ismert elektronikus zenei stílusirányzathoz, egyelőre nem ismert.

Az 1989 nyarán alakult, Paul és Phil Hartnoll által alkotott Orbital a kilencvenesben években az egyik legfontosabb elektronikus zenei formáció volt a világon, lemezeik később meghatározó előadók egész sorára voltak nagy hatással. Ezidáig hét nagylemezük jelent meg, valamint két filmzenelemezt is kiadtak: 1997-ben Michael Kamennel közösen az Event Horizon (Halálhajó) című sci-fi zenéjét készítették el, 2003-ban pedig az Octane című horrorhoz vettek fel önállóan egy tizennégyszámos albumot.

Az Orbital visszatérése évében, 2009 nyarán fellépett Magyarországon is, a Balaton Soundon. Az egyelőre nem ismert, hogy az idei évre tervezett turné érinti-e hazánkat.


hír ambient elektronikus techno orbital



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása