2012.01.30. 09:00 – Lángoló Gitárok

Tényleg újra összeáll az eredeti Happy Mondays

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nemrég írtunk róla, hogy talán újra összeáll eredeti felállásában a nyolcvanas évek végének és a kilencvenes évek elejének egyik meghatározó manchesteri zenekara, a Happy Mondays. Akkor még jelezni kellett, hogy érdemes fenntartásokkal kezelni az erről szóló pletykákat, hiszen Shaun Ryderen kívül még senki sem beszélt erről érdemben, ő meg hát, finoman szólva sem arról volt híres az elmúlt húsz évben, hogy képben lenne a világgal (bár, ha minden igaz, most már tiszta), most viszont az együttes hivatalosan is megerősítette az újjáalakulást, májustól pedig koncerteznek is. Most már tehát csak az a kérdés, hogy hozzánk vajon eljönnek-e valamikor.

A Happy Mondays eredeti felállásának újjáalakulása időről időre téma volt az elmúlt években, Shaun Ryder többször is beszélt ilyen irányú terveiről, nem egyszer bevallottan azért, mert elfogyott a pénze, mostanáig azonban mindenki más elzárkózott az ötlet elől az egykor kultikus csapatból. Sőt, annak ellenére, hogy Ryder miket beszélt a bulvárlapoknak, még alig több mint egy hónapja, tavaly decemberben is azt nyilatkozta az együttes képviselője, hogy a zenekarnak nincsenek tervei a 2012-es évre.

Most azonban Rowetta Satchell, a csapat háttérénekesnője a BBC-nek nyilatkozva megerősítette: a Happy Mondays májusban egy egyhónapos brit turnét tart, és a zenekarban mindenki ott lesz az eredeti felállásból.

Satchell emellett arról is beszélt, hogy szerinte jó lenne, ha ők és a nemrég szintén újjáalakult Stone Roses idén nyáron együtt lépnének fel a Heaton Parkban Manchesterben, és hogy ez összejön-e voltaképpen csak Ian Brownon és zenekarán múlik.

A Happy Mondays a nyolcvanas évek végének és a kilencvenes évek elejének legfontosabb manchesteri zenekara volt, a hedonizmusáról, drogokkal, rave-kultúrával való közeli kapcsolatáról elhíresült Madchester mozgalom elsőszámú együttese. Eddig összesen öt nagylemezük jelent meg, köztük az 1990-ben kiadott, Paul Oakenfold produceri közreműködésével készült Pills 'n' Thrills and Bellyaches. Az együttesnek 1992 óta mindössze egyetlen lemeze jelent meg, 2007 nyarán, Uncle Dysfunktional címmel, ez azonban már új tagsággal készült, az alapító tagok nagy része nélkül.

A Stone Rosesról már ugye tudjuk, hogy jön a Szigetre, na de vajon a Happy Mondayst sikerül-e meghívni Magyarországra az idén?


pop rock hír elektronikus paul oakenfold madchester ian brown happy mondays the stone roses shaun ryder



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása