2012.02.05. 12:00 – Kovács M. Norbert

Hé, fiúk! Ki tankolná meg a verdám? – klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Bruno Mars létrán énekel, Lil Wayne meg vörös festékkel csapkodja a falat Antoine Fuqua rendezésében. A The All-American Rejects énekesét kidobja a csaja, úgyhogy inkább kisebb karnevált rendez mindenféle emberrel, például egy nyugdíjas szépségkirálynővel. A Xiu Xiu új videójában a random képek között egyedül egy magyar lángosos az érdekes, a Tool énekesének mellékzenekara, a Puscifer homályos képekkel és gyors vágásokkal igyekszik minél nagyobb hatást gyakorolni, a Neon Indian animációs videójában pedig egy dögös-csöcsös bombázó izgatja fel néhány tátott szájú benzinkutas fantáziáját.

The All-American Rejects – Beekeeper's Daughter

Az oklahomai zenekar március végén adja ki negyedik, Kids in the Street című albumát, amit a most január legvégén kiadott single, a Beekeeper's Daughter igyekszik beharangozni, úgyhogy természetesen klip is készült hozzá. Az igencsak nagyszabású videóban a zenekar frontembere, miután kidobta a csaja, bárhová is megy, szó szerint táncra perdül vele az utca, dögös csajok veszik körül és még ördöglányok is loholnak utána, a klip végére pedig megjelenik az egész zenekar, és egy kisebb karnevál alakul ki körülöttük, a nagy jókedvben pedig még a nyugdíjas szépségkirálynő is kap egy csókot. Szórakoztató, mozgalmas klip, ami még ezt a teljesen felejthető dalt is képes lényegesen jobb színben feltűntetni.

Neon Indian – Fallout

Állítólag amikor az Adult Swimnél meghallották a texasi Neon Indian Fallout című számát a legutóbbi, Era Extraña című albumról, azonnal tudták, hogy ehhez klipet kell csinálni, úgyhogy megkeresték a zenekart, felvetették nekik a dolgot, aztán amikor azok rábólintottak, hívták Lilfuchsot, hogy csinálja meg a videót, ő pedig csinálta. A végeredmény a meglehetősen fülledt hangulatú számhoz egy annál nem kevésbé fülledt, nyolcvanas évek rajzfilmjeit és képregényeit megidéző animációs videó, amiben egy dögös-csöcsös bombázó egy szupermenő sportkocsiban bevágódik a lepukkant benzinkútra, és pusztán csak annyit kér a leesett állú, olajos, izzadó munkásoktól, hogy jól tankolják meg a verdát. Lila-rózsaszín és neon színekben tobzódó, néhol kicsit pszichedelikus klip, amiben ugyan egy kivillanó mellbimbó sincs, mégis olyan erotikus, hogy komolyan elgondolkoztunk, nem kellene-e a korhatárkarikát rátenni.

Lil Wayne feat. Bruno Mars – Mirror

Ha minden igaz, Lil Wayne idén nyáron adja ki következő, I Am Not A Human Being 2 című albumát, most azonban még a tavaly augusztus végén megjelent Tha Carter IV című lemezének kibővített változatán szereplő, Bruno Mars közreműködésével készített Mirror című száma kapott klipet. Ráadásul nem is akárki, hanem a klipek mellett számos filmet (Kiképzés, A Nap könnyei, Artúr király, Orvlövész, Brooklyn mélyén stb.) is jegyző Antoine Fuqua rendezésében. Ezek alapján valami izgalmasra számítana az ember, de négy perces klipből leginkább csak Lil Wayne tetoválásait és drágakőprotézisét ismerhetjük meg, no meg azt, hogy ügyesen tudja vörös festékkel összecsapkodni a falat. Bruno Mars meg nem tériszonyos, úgyhogy egy létrán ücsörögve is képes magas hangokat kiénekelni. A vörös festék egyébként nyilván baromi szimbolikus, hiszen gyakran akár vérrel is összetéveszthető, akinek pedig van türelme végignézni a videót, az elkészült nagy műt láttám, úgy már egész biztosan tudni fogja, hogy itt komoly mondanivalóval áll szemben. Csak hát ettől ez még egy dögunalmas klip.

Puscifer – Telling Ghosts

A főleg a Tool éléről ismert Maynard James Keenan Puscifer nevű mellékprojektjének októberben jelent meg második nagylemeze Conditions of My Parole címmel, a Telling Ghosts ezen hallható, most pedig klip is készült hozzá Tim Cadiente, Meats Meier, valamint a lemezen is közreműködő, ezúttal a vágásért felelős Mat Mitchell által. A videóban sötét, elmosódott, összefolyó, elsőre sokszor nehezen értelmezhető képeken a zenekart látjuk élőben zenélni, néha pedig mintha egy száguldó autóban ülnék, körülöttünk a felismerhetetlenségig elmosódott tájjal, egybefolyó fényekkel. Mindez a dal keményebb és nyugodtabb részeinek megfelelően váltakozik, ami nem rossz, de egy idő után kissé egyhangúvá válik, az utolsó nagyjából fél perc viszont a rengeteg, gyors vágással egészen jól eltalált, úgyhogy azért sikerül azt az érzést hagynia a nézőben, hogy nem volt kár megnézni ezt a majdnem öt perces klipet. Persze azt azért kétlem, hogy a rajongókon kívül bárki emlékezzen erre a videóra mondjuk az év végén.

Xiu Xiu – Hi

Jó régen volt szó Jamie Stewart folyamatosan változó tagságú kaliforniai formációjáról itt a 'megosztásban, akkor egy kifejezetten erős gyomrúaknak készült, hányós videó kapcsán. Most a hamarosan megjelenő, Always című lemezen hallható Hi című dalhoz készült klipben ilyesmitől nem kell tartani, van viszont benne egy csomó minden egyéb, nagyjából teljesen összefüggéstelen képsorok: kukákat lökdöső rendőrök, önmagukat és tárgyakat gyújtogató emberek, gyermekrajzok, állatok, és a folyamatosan visszatérő, "Hi" feliratú fehér kesztyűs kezek. Sőt, még egy magyar lángosos képe is felvillan egy pillanatra, ami talán a zenekar tavalyi, szigetes fellépése idején készült. Ez a nagyjából egy másodperc viszont messze a legérdekesebb az egész klipben, és azt hiszem, ezzel pedig mindent el is mondtam róla. A klipet David Horvitz és a Xiu Xiu agya, Jamie Stewart készítették.


klip klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása