2012.02.07. 16:23 – Lángoló Gitárok

Parasitic Twins - Magyar gyártású Dillinger Escape Plan-videó

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dillinger_bundi_klip.jpg
Viszonylag régen jelent már meg a Dillinger Escape Plan legutóbbi nagylemeze, az Option Paralysis. Annyira régen, hogy a komplex mathcore-zenekar már az új albumra készül. Ennek ellenére még egy klip megjelent a 2010-es anyaghoz, ráadásul teljesen magyar gyártásban. A Parasitic Twins videóját ugyanis Merényi Dávid író-rendező, és Tóth Gergő, a Blind Myself énekese, itt producer és társíró rakta össze. Hajtás után nézhető is a kissé furcsa alkotás.

 
A klip hátteréről: Tóth Gergő Blind Myself-énekes a Dillinger Escape Plan egyik Budapesti koncertjén ismerkedett össze Ben Weinman gitárossal, akinek annyira megtetszett a Blind Myself Lost In Time klipje, hogy segített benyomni azt az amerikai MTV-hez, ezzel is óriási publicitást adva a Gróf Balázs által rajzolt videónak. Tóth ezt úgy hálálta meg, hogy felajánlotta, szívesen készít egy klipet a Dillinger Escape Plannek, akik azonnal bele is mentek az üzletbe, így a dal kiválasztása után Merényi Dávid rendező segítségével meg is csinálták azt az amerikai zenekar egyik nem igazán jellemző, lassú, merengős dalára, a Parasitic Twinsre. Mivel a klipet kb. másfél órája kapta meg az éppen Nagy-Britanniában turnézó csapat, és ez azonnal a NME oldalán landolt, így valószínűleg elégedettek a végeredménnyel. A videó női főszereplője amúgy ismerős lehet az extrémebb felnőttfilmek szerelmeseinek, vagy azoknak, akik látták a Soerii & Poolek Tanga klipjét, amit szintén Merényi rendezett. 
 

A PIMP my ARTZ Production

Szereplők: Renáta és Gaul Péter
Írta, rendezte: Dávid Merényi
Producer, másod-író, munkás: Tóth Gergő
Operatőrök: Szőke Dani, Nagy Bálint
Vágó: Oliver Pocsik
Gyártásvezető, komornyik: Pálmai Zoltán
Fénytechnikus, munkás: Tóth György
Technikus, munkás: Dupla Vé Vajda Viktor
Make-up: Szab Yvett
Stylist: Szlávik Juli
Colorist: Várfoki Zoltán
Produkciós asszisztens: Mesterházy Fruzsina
Hatalmas köszönet Kázmér Miklósnak (Umbrella), Bokor Andrásnak (Trabant), Molnár Máté, mindkét Filó Mihálynak (Filó és Társa Kft. - vízsugaras vágás helyszínéért), valamint Boros Orsolyának és Tóth Péternek.


rock metál hardcore hír dillinger escape plan



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása