2012.02.21. 11:00 – Lángoló Gitárok

Pilgrim On The Road – Paddy and the Rats-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Októberben írtunk az önmagát nem ritkán egyszerűen csak "pub'n roll-bandaként" jellemző, főleg ír kocsmarockban utazó Paddy and the Rats bulizó kalózokról szóló, Döglégy Zolival súlyosbított első klipjéről, ami aztán, naná, még szilveszteri válogatásunkba is belekerült. Akkor az a videó még a zenekar 2010 tavaszán megjelent első nagylemezének (Rats On Board) nyitószámára készült, most elkészült második klipjüket viszont már Pilgrim On The Road című dalukhoz forgatták, ami a tavaly áprilisban kiadott második lemezükön (Hymns For Bastards) hallható. Az új videoklip – további infók kíséretében – most először itt a Lángoló Gitárokon látható a lapozás után.

Míg az első klipjét Kocsis Dániel operatőr segítségével nagyjából önmagának készítette a zenekar, addig második videójukat már egy komolyabb stábbal forgatták. Az új klipről a következőket tudtuk meg az együttestől:

"A Pilgrim on the Road egy allegória. A vándor, aki elvesztette az útját az erdőben és nem talál vissza a helyes ösvényre, tulajdonképpen a modern ember allegóriája, aki elszigetelve a társadalomtól próbálja megtalálni a helyét a világban és megküzdve a belső démonjaival megtalálja önmagát. A klipben fekete csuklyás alakok ezeket a démonokat jelképezik, akikkel miután az erdőben megküzd a vándor, megérkezik a várhoz és békére lel.

A klipet a füzéri várban forgattuk még októberben és Lóth Balázs rendezte. Azért esett erre a várra és Zemplénre a választás, mert nagyon hasonlít ez a vidék a kelta tájra. A forgatást két naposra terveztük, de idő hiányában egy nap alatt kellett minden jelenetet leforgatni, így 14 órát forgattunk a várban és a környező erdőkben."

Elmondásuk szerint, mivel a zenekar punk alapú zenét játszik és sokat merít a kalózok és a kocsmák világból, ezért az első klip szándékosan ezt a vonalat erősítette. A zenéjükben viszont a kelta motívumok is jelentős teret kapnak, így a második videó pedig ezt a vonalat hivatott hangsúlyozni, és így komolyabb hangvételű is, mint az első.

"Mindez a két lemezre is elmondható. Az első, a Rats on Board, amiről a The Six Rat Rovers klipje készült, sokkal duhajabb volt, az ivásra és a kocsmatörténetekre fókuszált, míg a második album, a Hymns for Bastard, megtartva ezeket a hangulatokat is, már többféle témát feszeget és a lélek sötétebb mélységeit is elénk tárja, persze kocsma- és a kalóztörténetekbe ágyazva." – mondta a zenekar.

A Paddy and the Rats egyébként a tavalyi évben a legtöbbet letöltött magyar együttes volt az iTuneson, erre nagyon büszkék, mint ahogy arra is, hogy az egyik legnagyobb európai kelta-rock portál, a Celtic-rock.de közönségszavazásán második és harmadik helyezést értek el az év zenekara és az év lemeze kategóriákban.

Jelenleg folyamatosan turnéznak az aktuális lemezükkel, a héten például öt koncertet adnak: ma Szegeden, holnap Egerben, pénteken Gödöllőn, a hétvégén pedig Miskolcon és Debrecenben is fellépnek.


premier folk punk rock hír exkluzív klip paddy and the rats



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása