2012.02.26. 13:00 – Kovács M. Norbert

A hupikék Bëlga és a drogos kentaur – klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az Amerikába szegődő Moog énekese egy furcsa kártyabalhéba keveredik, Hókuszpók megmérgezi az Bëlga tagjait, MC Kemon tanácstalanul botorkál a peronon, The-Dream alulöltözött, csinos csajokkal mulatja az idejét, a Cypress Hill pedig modern hangzáshoz modern látványt rakott Ruskóval közös új klipjébe. Tyler, The Creator és haverjai pedig elkészítették az idei év talán eddigi legmeglepőbb videoklipjét, benne a kokainozó néger kentaurral, és az emberrel, aki gátlástalanul felpofoz bárkit.

The Moog – Seasons Change In The Underground

Egy interjú kíséretében pénteken mutattuk be a Moog új nagylemezének címadó dalát, most pedig itt a hozzá készített, Gács Tamás és Jeli András által rendezett vadonatúj videoklip is. A klipben az együttes énekese egy nem túl jól sikerült kártyapartinak köszönhetően keveredik furcsa szituációba, kaszinóból a kunyhóba, aminek kapcsán a többiekkel is izgalmas dolgok történnek, ám ezt itt részletesen kár lenne elmesélni, inkább megnézni érdemes. Mozgalmas, fordulatos, néhol meglepő klip, úgyhogy azt semmiképp sem mondhatjuk, hogy rosszul sikerült. A képek hangulata és a színvilág is passzol ugyan az együtteshez, bár erről már azért nehéz lenne elmondani, hogy ne láttunk volna már ilyet tucatszor máshol. Aki pedig úgy gondolja, kezdhet szurkolni nekik, hogy összejöjjenek a tengeren túli álmok.

Bëlga – Fuck You

A Bëlga egy ideje azzal szórakozik, hogy időről időre nagy bejelentéseket tesznek, amikről aztán rendre kiderül, hogy csak szívatják velük a közönséget, ilyen volt feloszlásuk híre, a legutóbbi pedig az első angol nyelvű számukról szólt, amivel reményeik szerint meghódítják majd a világot. Az izgalom fokozása érdekében természetesen nem árulták el, melyik nagy slágerüket fordítják majd angolra, azt viszont elárulták, hogy alig találtak megfelelő színvonalú fordítót, majd keményen és sokat készültek, a szám bemutatását is elhalasztották. Végül pedig összehozták az alábbi dalt, valamint a hozzá készült, saját maguk által rendezett klipet, amiben mintha a felnőtt hupikék törpikék vergődnének valami durva pszichotróp cucc hatásától, amit a gonosz Hókuszpók kevert Aprajafalva ivóvízhálózatába. Aki ennél többet tud elmondani a videóról, írja le kommentben.

Cypress x Rusko – Roll It, Light It

Talán nem kell már sok, és hamarosan Paul McCartney is kiad egy dubstep-albumot, ám addig is, csak hogy napjaink zenéjéről évek múlva tényleg mindenkinek a stílus eszméletlen térhódítása jusson eszébe, sokak – például a Doors egykori tagjai – után most Cypress Hill is beszáll a buliba. Ők az amerikai Skrillex helyett az angol Ruskót választották, az embert, akiről egy éve még úgy tűnt, ő lesz minden dubstep-gyűlölő elsőszámú közellensége, csak hát aztán jött az említett hülyegyerek, és jóval harsányabb zenéjével elhappolta előle ezt a nemes címet. A rapperek és brit producer a Cypress x Rusko nevű projekt keretében talán még egy albumot is kiadnak, minden esetre egy ideje már elérhető Roll It, Light It című számuk, amihez most a klip is elkészült Jodeb rendezésében. A javarészt pixelekből felépülő, majd széthulló tájakat és építményeket, meg egy száguldó vonatot bemutató klip alig több mint három perc, ez idő alatt pedig pont annyira látványos, hogy lekösse a néző figyelmét, ráadásul a szám dinamikájához is remekül passzol, úgyhogy nekünk nincs vele bajunk.

Hodgy, Domo Genesis And Tyler, The Creator – Rella (18+)

A pár nap múlva már az USA összes államában is nagykorúnak számító Tyler, The Creator és haverjai, az Odd Future Wolf Gang Kill Them All, vagyis az OFWGKTA nevű hiphop-kollektíva március 20-án adják ki The Odd Future Tape Vol. 2 című lemezüket, ami gyakorlatilag az első stúdióalbumuk lesz. Ezen szerepel majd a Rella, amihez most Wolf Haley, Luis Perez, valamint producerként Tara Razavi készítettek egy nagyon nehezen felejthető klipet. Ritkán látni ennyire bizarr, sok esetben pedig kifejezetten zavarba ejtő videót, aminek túlzás nélkül szinte minden jelenete meghökkent, vagy ha mégsem, a látvány akkor is az ember agyába vésődik. Meg sem kísérlem leírni, mi zajlik a videóban, úgyis teljesen felesleges szavakat keresni rá, bár azért a halomnyi kokaint felszippantó néger kentaurt, meg őt (és egyébként mindenki mást is) lazán felpofozó, garbós-napszemüveges fekát nehéz szó nélkül hagyni. Erre a klipre év végén is emlékezni fogunk.

DJ Zefil feat. MC Kemon – STR8 Hustlin

Bandázás az utcán, ugráló tömeg a koncerten, keménykedés a kamerának – a hiphop-klipek szokásos kliséit nem nagyon haladja meg DJ Zefil és Kemon új videója, mert hát ugye felfújós jelenetek gyakori szerepeltetése nem igazán nevezhető annak, MÁV-vonatjeggyel a peronon tanácstalanul botorkáló MC-t viszont ritkán látni rapvideókban, úgyhogy gondoltuk, ne maradjon ki ezen a héten az alábbi gyöngyszem sem.

The-Dream – Roc

A Terius Youngdell Nash néven született The-Dream klipjéről sem mondható, hogy akár csak egy kicsit is újszerű lenne, viszont egy rakás szemrevaló, formás csaj látható az videó 5 és fél perce alatt, aminek így ezúttal ez az egyébként indokolatlanul hosszú játékidő is megbocsátható. Arról nem is beszélve, hogy napfény van benne és medencepart, szóval jó eséllyel egy kis tavaszi-nyári hangulatban is lehet része annak, aki hajlandó végignézni. Csávóról érdemes tudni, hogy eddigi mindhárom nagylemezének címe a Love szóval kezdődött, ettől pedig idén sem tér el nagyon, készülő negyedik albuma a The Love IV: Diary of a Madman címmel jelenik meg majd valamikor idén tavasszal.


klip klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása