2012.03.08. 14:00 – Lángoló Gitárok

Rasszista fotóval üzent Chris Brown csajának Rihanna, aki Annie Lennox szerint beszélhetne a nők elleni erőszakról

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Na, ha eddig nem volt nyilvánvaló, hogy Rihanna és Chris Brown között újra van valami, hát akkor majd most. Az énekesnő pár napja a Twitteren szólt be Brown aktuális barátnőjének, mégpedig úgy, hogy amiatt most többen rasszizmussal vádolják. A szappanopera epizódszereplői ezúttal egy csomag rizses süti, egy napszemüveg és két szép nagy fülbevaló. Ezekről posztolt egy képet Rihanna a Twitteren, a modern műalkotás mellé pedig a következőt írta: "Ima make you my bitch". Közben Annie Lennox a napokban arról beszélt egy interjúban, hogy a Brown által annak idején összevert fiatal énekesnő akár a nőket érő és a családon belüli erőszak elleni küzdelem egyik szóvivőjévé is válhatna, ha kiállna és nyilvánosan beszélnie az ügyről, de persze az Rihanna döntése kell legyen, hogy ezt akarja-e. Őrülten izgalmas részletek és a rasszistának mondott fotó a kattintás után.

Ezt a fényképet posztolta Rihanna pár napja a Twitteren, mindez pedig sokak szerint egy nyilvánvaló, ráadásul rasszista üzenet a Chris Brown jelenlegi csajának, a félig vietnami származású Karrueche Tran modellnek, akinek nyilván már a puszta létezése sem tetszik az énekesnőnek.

Holott a csaj nem úgy tűnik, hogy túl sok vizet zavar a nemrég iPhone-t lopó Brown és Rihanna kapcsolatában, hiszen mint arról már többször is írtunk, az amerikai bulvárlapok és a két híresség pletykálni szerető ismerősei gyakorlatilag hetek óta tényként kezelik, hogy azok újra összejöttek, de ha nem, hát minimum dugnak.

Rihannának ez a mostani megnyilvánulása egyébként már csak azért is elég rosszul veszi ki magát, mert tavaly év végén éppen egy őt ért rasszista megnyilvánulásból lett elég nagy botrány, amikor is egy holland magazin téli öltözködési tippekről szóló cikkében az "ultimate niggabitch” jelzővel illette az énekesnőt. Mindezen akkor Rihanna is eléggé kiakadt, és még kedvelt szórakozóhelyén, a Twitteren is reagált a cikkre, nagyon felháborodva az őt (és persze vele együtt minden feketét) ért rasszista megnyilvánuláson.

Mindeközben Annie Lennox szerint nagy hatása lenne, ha Rihanna nyilvánosan szólalna fel a nőket érő és a családon belüli erőszak ellen. A Eurythmics egykori énekesnője a Telegraphnak adott interjújában elmondta, Rihanna a téma egyik világszerte ismert szóvivőjévé válhatna, ha úgy dönt, megosztja véleményét és ezzel kapcsolatos tapasztalatait, amik ugye éppen Chris Brownnak köszönhetően vannak neki. Lennox ugyanakkor hozzátette, nem szabad kényszeríteni a tapasztalatok elbeszélését, és az ilyen jellegű kitárulkozást, így ez Rihannának is a saját döntése kell, hogy legyen.

"Íme egy fiatal nő, aki már átélte a családon belüli erőszakot, és akár a téma nagy szóvivőjévé is válhatna, a választás egyedül az övé. Senki más nem dönthet helyette. Ha úgy határoz, hogy felvállalja ezt, annak nagy hatása lehetne, de az ő személyes döntésének kell lennie, hogy akarja-e ezt vagy sem. Mindannyiunknak megvannak a saját problémáink, amiket a magunk módján kell kezelnünk és megküzdenünk velük." – mondta Lennox.

Emellett az énekesnő azokat a sztárokat is kritizálta, akik túlságosan is a saját szexualitásukra támaszkodva igyekeznek növelni népszerűségüket. Szerinte a világ mostanra a korábbinál is még inkább szexualizálttá vált, mindez pedig már voltaképpen csak egy marketing eszköz, amivel jól lehet növelni az eladásokat. "A szexualitás megjelenítése a természetünk része, viszont amikor ez közhellyé, valamint az egyetlen eszközünké válik, amivel a közönség figyelmét és érdeklődését fel tudjuk kelteni, akkor ez végül az egészet egydimenzióssá teszi" – vélekedik Lennox, aki egyébként most a héten a Londonban tartott WOW – Women of the World fesztivál keretében is fellép többek között Katy B, Jess Mills, Emeli Sandé, Sinead O'Connor és más női előadók mellett.

Rihanna és Chris Brown 2009-es konfliktusa – amiért Brown öt év felfüggesztett börtönt és hat hónap közmunkát kapott – egyébként nagyrészt azért is téma mostanában újra, mert a két énekes amellett, hogy a bulvárlapok cikkei szerint ismét kerülgeti egymást, nemrég újra együtt is dolgozott Rihanna Birthday Cake, valamint Brown Turn Up the Music című számainak egy-egy remixén, mindez pedig meglehetősen nagy visszhangot keltett az amerikai zenei életben és a sztárvilágban. A közös munkáról korábban itt írtunk, a végeredmények pedig alább hallhatók.

Azt pedig már csak mellékesen jegyezzük meg, hogy a Birthday Cake-ben az "Ima make you my bitch" mellett többek között egy kellően provokatív résznél az is elhangzik Rihannától, hogy "sweeter than a rice cake". Ejha!


pop bulvár hír rihanna annie lennox rnb chris brown



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása