2012.03.22. 14:00 – Lángoló Gitárok

Nagyon megszívatta a Bono-hasonmás az amerikai újságírót

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az amerikai újságíró, Jason Mattera kedvelt és közkedvelt taktikája most rosszul sült el. A férfi munkája során rendszeresen úgy kellemetlenkedik főként liberális politikusokkal, időnként pedig hírességekkel, hogy teljesen váratlan helyzetekben, rajongónak vagy puszta érdeklődőnek kiadva magát intéz hozzájuk kínos kérdéseket. Így tett nemrég Bonóval is, a U2 frontemberétől előbb aláírást kért egy rendezvényen, majd hirtelen az őt ért adócsalási vádakkal kapcsolatban próbálta faggatni. Legalábbis Mattera ezt hitte, nem vette észre ugyanis, hogy egy hasonmással van dolga, úgyhogy szépen fel is tette neki a kérdéseket, majd a meglehetősen furcsa válaszok meg is jelentek, több lap is idézett belőlük. Aztán nem sokkal később kiderült az igencsak kellemetlen baki, a hasonmás és az újságíró is megszólalt az ügyben.

Bonót és a U2-t tavaly azzal vádolták meg, hogy vállalkozásaik egy része azért tette át székhelyét Írországból Hollandiába, hogy így kerüljék ki az adófizetést, amit akkor a zenekar lényegében minden tagja hangosan tagadott.

Ezzel kapcsolatban próbálta faggatni váratlanul Mattera Bonót, aki persze nem Bonó volt, hanem mint azóta kiderült, egy Pavel Sfera nevű hasonmás (ő látható a fenti képen!), akit borzasztóan emlékeztet az ír zenészre. A bakit a Washington Post leplezte le, aki végül Sferát és a riporter Matterát is meg tudta szólaltatni az ügyben.

A hasonmás elmondta, hogy ő senkit sem akart félrevezetni, csak úgy öltözött fel, mint Bono szokott, de egyébként semmilyen egyéb módon nem adta ki magát a zenésznek, nem állította egyetlen szóval sem, hogy ő lenne Bono, nem utánozta az akcentusát sem (amit egyébként állítólag nagyon jól imitál), és a kérdésekre is saját nevében válaszolt, éppen ezért mondta azt, hogy fogalma sincs az egészről és hogy neki nincsen semmiféle beleszólása a U2 üzleti ügyeibe.

A riporter Mattera elismerte tévedését, egyúttal elismerően szólt a hasonmásról, aki szerinte hihetetlenül ügyes imitátor, majd azt is hozzátette, hogy ha már ennek egyszer meg kellett esnie, akkor örül, hogy pont a világ egyik legnagyobb rocksztárja kapcsán történt.

Az interjú részletei egyébként több rádióban is elhangzottak, aminek kapcsán már a Washington Post leleplezése előtt terjedni kezdett az interneten, hogy igazából nem Bono hallható a felvételen, sokaknak feltűnt ugyanis a két férfi hangja közötti különbség, valamint, hogy az interjúalanynak egyáltalán nem volt ír akcentusa.

Az interjú Mattera oldalára feltöltött felvétele az alábbi videón látható.

Pavel Sfera egy tévéműsorban:

Pavel Sfera Bono egyik leghíresebb slágerét énekli egy étteremben:


rock bulvár hír u2 bono



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása