2012.04.02. 16:15 – -CSP-

Szkippelgetés nélkül – Vicc Beatz-lemezkritika

Megmondjuk röviden

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Vicc Beatz – Vicc Beatz Mixtape 2 (Mixed By DJ Fegz)
(Vicc Beatz)

Ketiozzal először a módfelett lakonikus, Az én szarom című szólólemeze kapcsán találkoztam először, és már néhény perc után határozott véleményem volt róla: obszcénul és viccesen pronyó, őszinte és ösztönös rappet tol a győri gyerek. Az álláspont azóta sem változott, vagyis talán annyiban, hogy a Vicc Beatz nevű társaság, de mondhatnám azt is: a Jam Balaya húzóembere még jobb lett, és elmondható ez csapattársaira is.

Legyen szó bandalemezről, szólólemezről vagy, mixtape-ről, mindegy: ezek a srácok néhány évvel ezelőtt új színt hoztak a magyar nyelvű hiphopba, s azóta az egész szcéna megtanulta értékelni ezt az azonosíthatatlan árnyalatú pacát. A legújabb, DJ Fegz által egybemixelt cucc súlyos bombákat kínál, tán az Enola Gay sem bírná.

Ott van mindjárt a DSP-vel készített Kapd el!, ami a (tavalyi) év egyik legjobb trekkje nálam, a busongós Sajnálom, a Lőszerek a nyelv alól Ecküvel, a Zomblaze beatjére rakott Másnaposok, AZA remixe A nevemre, a közhelyeket szépen összegyűjtögető Klisé, vagy az egyszerűen zseniális Pszichoszomatematika, amely egy pszichiáter (Saiid) és betege (Ketioz) nem szokványos párbeszéde voltaképpen, aztán persze kiderül, hogy mindketten ápoltak.

Ez még nem spoilerezés, nem lőttem le a lényeget. A huszonöt trekkes pakkon találni ugyan gyengébb eresztéseket is (Zavar, Így e, El sem hiszem), mindenesetre rég hallottam különösebb szkippelgetés nélkül végighallgatható magyar raplemezt, a Vicc Beatz Mixtape 2 pedig ilyen. A www.wacuumairs.com-ról letölthető az egész.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (3/5)

lemezkritika hiphop ezt hallgasd vicc beatz



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása