2012.04.17. 18:00 – Lángoló Gitárok

Hamarosan új albumot ad ki a Kraftwerk?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Szinte pontosan két hónapja írtunk arról, hogy április 10 és 17 között nyolc estén át zenél a New York-i Modern Művészetek Múzeumában a Kraftwerk, akik a különleges fellépéssorozaton az 1974-es Autobahn című albumuktól kezdve estéről estére eljátsszák az összes eddig megjelent nagylemezüket. A sorozat ma ér véget, az együttes alapító tagja Ralf Hütter pedig a minap a New York Timesnak nyilatkozva elmondta, hamarosan új nagylemezt adnak ki. Hogy ez pontosan mit jelent, azt nem tudni, az viszont biztos, hogy a 2003-ban megjelent Tour de France óta ez lesz az első nagylemeze a legendás zenekarnak, aminek legnagyobb különlegessége talán az lesz, hogy először ezen nem fog közreműködni Florian Schneider, a Kraftwerk másik alapító (és pár évvel ezelőtti távozásáig) állandó tagja.

Hütter egyébként az új lemezzel kapcsolatban elmondta, hogy a Kraftwerk folyamatosan dolgozik, állandón újraértelmezik korábbi felvételeiket és albumaikat, mindezek mellett pedig az új hangzások is folyton hatással vannak rájuk (na, abban mindenki biztos lehet, hogy ez nálunk nem dubstep-lemezt jelent!). „A zene sohasem ér véget, a holnappal mindig újrakezdődik” – mondta a legendás német zenész.

Hütter nyilatkozatához ugyanakkor érdemes hozzátenni, hogy már úgy három éve is beszélt egy „hamarosan megjelenő” új Kraftwerk lemezről, úgyhogy az ő esetében az ilyesmi simán jelentheti azt is, hogy még jó darabig várni kell az anyagra.


hír kraftwerk elektronikus ralf hütter



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása