2012.04.20. 16:30 – Lángoló Gitárok

Uffie először Budapesten, élőben debütál a Bermuda

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Akik az elmúlt időszakban rendszeresen hallgattak MR2-t, azoknak biztosan nem kell bemutatni a Bermuda zenekar Monte Carlo című számát (akiknek meg mégis, azok a lapozás után megtalálják a dalt). A számmal rövid idő alatt a rádió játszási listájának élére ugró fiatal budapesti együttes április 30-án mutatkozik be egy debütáló minikoncerttel az Akváriumban, ahol az este folyamán rajtuk kívül egy DJ-szettel fellép még a francia Ed Banger kiadó csapatához tartozó, és hazánkba először érkező, szintén fiatal elektropop énekesnő, Uffie is (ő látható a fenti képen), akinek egyrészt tök jó számai vannak, másrészt egyik klipjét annak idején nagyon-nagyon szerettük. A lapozás után részleteket is elárulunk a buliról.

"Három különböző irányból érkezve találkoztunk és elhatároztuk csináljunk valami olyat, ami mindhármunk számára teljesen új. Pop zenét. Magyarul. Egyszerűen, friss és mai hangulatban. Ez a Bermuda."

Így jellemzi önmagát a zenekar, akiknek első száma a Monte Carlo rövid idő alatt az MR2-Petőfi Rádió top 30-as listájának első helyéig jutott, miközben a hozzá készített, itt látható videót több mint negyvenezren nézték meg.

A Bermuda élő bemutatkozására április utolsó hétvégéjén, a megújult Akvárium Klubban kerül sor, a minikoncert vendége pedig a párizsi Ed Banger Records fiatal énekesnője, Uffie lesz.

A Miamiban született, Hongkongban nevelkedő, de Párizsban alkotó és a francia electro-house néhány évvel ezelőtti térhódítása idején ismertté váló, mindösszesen 24 éves énekesnő 2010 nyarán adta ki első nagylemezét Sex Dreams and Denim Jeans címmel, amire olyan nevek írtak dalokat mint a Madonnával is többször együttműködő Mirwais, Mr. Oizo, vagy épp az igen gyakran világsztárokkal dolgozó sztárproducer, Pharrell. A lemez Difficult című számához forgatott, alább látható klipje pedig annyira emlékezetesre sikerült, hogy még a 2010-es év legjobbjai közé is beválogattuk. Uffie azóta már egyébként második nagylemezén dolgozik, és még soha nem lépett fel hazánkban.

Bár Uffie első magyarországi produkciója nem koncert, hanem egy DJ-szett lesz, azért mindenképpen érdemesnek tűnik meghallgatni, pláne, mivel az egész buli ingyenes.

Az este bemelegítéséről egyébként a Bermuda produceri munkáit is végző KurioUS gondoskodik, míg a hajnalig tartó buli levezénylését a Kollektivás TMX, az MR2-es Izil, illetve a Dictator & Hussar páros vállalta magára.


indie ajánló pop koncert hír program uffie elektronikus bermuda



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása